Faze roditeljstva

Poređenje prenatalnih testova Harmony™ vs Verifi™

Predstavljamo Vam dva najznačajnija svetska neinvazivna prenatalna testa koji su prvi izbor kako lekara tako i trudnica u celom svetu.

Poređenje prenatalnih testova Harmony™ vs Verifi™

Dva najznačajnija svetska neinvazivna prenatalna testa - Harmony™ i Verifi™ - prvi izbor kako lekara tako i trudnica u celom svetu. Kroz opis karakteristika i uporednu tabelu se možete upoznati sa razlikama ova dva testa i razmisliti o opcijama.

Harmony™ test

Harmony™ test ispituje hromozome koji su po preporuci svih svetskih ginekoloških udruženja najznačajniji kad su genetske abnormalnosti u pitanju. To su hromozomi 21,13, 18, X i Y. Preciznost određivanja genetske malformacije je preko 99%. Harmony™ test izdaje rezultat najbrže u svetu – za 3 dana. On je prvi izbor većine ginekologa u svetu i kaže se da je on test za profesionalce. Prisutan je u preko 100 zemalja širom sveta i preko 2.000.000 trudnica je uradilo testiranje Harmony™ testom.

Harmony™ test se preporučuje kod svih žena koje u trenutku porođaja budu imale 35 ili više godina i kod onih kod kojih postoji povišen rizik na double i triple testu. Saznajte više o Harmony™ testu

Verifi™ test

Verifi™ test pored preporučenih hromozoma testira i dodatne hromozome koji ređe izazivaju genetske malformacije i to čini sa nešto manjom preciznošću nego što je to moguće napraviti za preporučene hromozome 21,13,18, X i Y. Verifi™ test koristi zbog toga najsavremeniju tehnologiju illumina laboratorije koja je vodeća svetska laboratorija za proizvodnju laboratorijske opreme za izvođenje prenatalnih testova. Verifi™ test ima najmanju stopu neizdatih rezultata koja iznosi manje od 0,1%. Zbog toga je on prvi izbor trudnica širom sveta.

Verifi™ test se preporučuje kod svih žena kod kojih je na ultrazvuku pronađena ultrazvučna malformacija nepoznatog porekla, ukoliko je u prethodnim trudnoćama ili u porodici bilo drugih genetskih malformacija pored trizomija hromozoma 21,13,18, X i Y i kod žena ispod 30 godina koje imaju povećan strah od genetskih malformacija ploda. Saznajte više o Verifi™ testu

verifi test