Faze roditeljstva

NOVO - Radionice u Centru za trudnice Bebologija

U Centru za trudnice smo osmislili radionice, koji će pomoći budućim mama i tatama da spremno odgovore na sve izazove sa kojima će se susresti u trudnoći i nakon rođenja bebe. Odaberite termin koji vam odgovara i prijavite se!

NOVO - Radionice u Centru za trudnice Bebologija

Raspored radionica:

Utorak 18. februar

14 h - Dojenje na zahtev

16 h - Nega bebe

Sreda 19. februar

14 h - Dojenje - izazovi

16.30 h - Mnogo više od igre - logoped

18.00 h - Nega bebe

Četvrtak 20. februar

12.30 - Nega žene posle porođaja - babica

14 h - Dojenje na zahtev

16 h - Nega bebe

19 h - Ishrana u trudnoći - nutricionista

Drage trudnice, očekujemo vas u Centru za trudnice “Bebologija” da spremni i samouvereni dočekate divne trenutke koji vas očekuju s dolaskom vaše bebe. Broj mesta je ograničen pa vas molimo, da izaberete termin obavezno popunite prijavu: 

PRIJAVITE SE

Reč, dve o radionicama: 

Radionica - Dojenje na zahtev

Drage trudnice, dođite da se pripremite! Razumete šta vam je priroda podarila, a mi ćemo vam pomoći da savladate osnovne tehnike dojenja i sigurni u sebe sačekate prvi podoj!

Tokom dojenja uspostavlja se čvrsta veza između majke i bebe a i zadovoljava se bebina potreba za ljubavlju, toplinom i sigurnošću na jedinstven način. Dojenje je ishrana odojčeta samo majčinim mlekom, na zahtev, kad god to beba poželi.
Jedan od najvećih neprijatelja na putu uspešnog dojenja je "moderan strah" samo da beba ne ostane gladna. Zato smo mi tu, da vas pre porođaja pripremimo i prođemo kroz sve faze dojenja, kako bi spremni i oslobođeni svih strahova dočekali te divne trenutke. 

Radionica - Nega bebe

U našem Centru za trudnice "Bebologija" u ambijentu „bebine sobe“ kroz igru ćemo budućim roditeljima pokazati kako se kupa, povija, neguje i uspavljuje novorođenče.

Ovde će roditelji imati priliku da u naručju drže, kupaju i povijaju model bebe i da na taj način razumeju kako da se oslobode strahova i uspostave dobru komunikaciju sa svojim novorođenčetom.
Uz dodir, nošenje, promenu položaja, oblačenje bebe, toalete nosa, ušiju i negu bebinih noktića roditelji će uz pomoć patronažnih sestara steći samopouzdanje i savladati mnoge veštine.

Više vredi zrno iskustva nego brdo teorije.

                                                                    Niče 

Radionica - Mnogo više od igre

Dragi roditelji, svi znamo da je igra najbolji način na koji deca uče. Svi uživaju igrajući se sa mališanima, a oni upoznaju svet oko sebe kroz igru. Osim što je zabavna i uzbudljiva, igra je i mnogo više od toga. Ona je neophodna za pravilan razvoj svakog deteta. 

Kroz igru dete uči, razvija se, otkriva sebe i svet putem pokušaja i pogrešaka, eksperimentisanjem s različitim materijalima, zvukovima, sredstvima, istraživačkim i drugim načinima, igranjem uloga. Kako komunicirati sa decom od rođenja, kako se igrati, šta su sve igračke za bebu, kako napraviti najbolji izbor u kom uzrastu i kako podstaći dete na igru, razumećete nakon radionice sa Milicom Vakić, logopedom. 

Radionica - Nega žene posle porođaja (Babine)

Period koji nastupa nakon porođaja je u narodu poznat kao babinje ili babine i traje oko 40 dana. Ovo je period oporavka koji prolazi svaka žena nakon trudnoće i posle porođaja. 

Karakteristike ovog perioda su povlačenje materice, pojava lohija – sukrvičavog sadržaja koji se iz dana u dan menja i pojava mleka – laktacija. U narednih šest nedelja, telo žene će se polako oporavljati od porođaja i navikavati na nove promene. Da bi taj proces privikavanja prošao sa što manje problema važno je da vodite malo više računa o sebi. A to će vam svakako biti lakše uz naše savete, koje ćete dobiti na ovoj radionici od Živane Đurić - strukovne medicinske sestra-babice. 

Radionica -  Ishrana u trudnoći 

Za svaku trudnicu je najvažnije da zna da li je ishranom unela dovoljno minerala, vitamina i energije za pravilan rast i razvoj svoje bebe. Takođe, neophodno je da svom telu obezbede sve što je potrebno za dobro zdravlje, kako bi izdržale sve promene koje se javljaju u toku trudnoće. Zato smo odlučili da započinjemo ciklus radionica o ishrani u trudnoći.

Nutricionista Ana Todorović će vam pomoći da razumete šta sve podrazumeva zdrava ishrana tokom trudnoće. Kako izgleda piramida ishrane u trudnoći, kako da biramo i pripremamo namirnice, koliko se dobija na telesnoj masi u trudnoći, kako i kad koristimo suplemente tokom trudnoće...

KAKO DO NAS?

Centar za trudnice Bebologija – Stjepana Filipovića 32b (Preko puta Muzeja Jugoslavije - 25. maj)

Radi preciznijeg navođenja u navigaciju ukucati „Bebologija pedijatrijska ordinacija“

By Bebologija