Faze roditeljstva

8 divnih stvari koje vam se dese kada postanete tetka

Tetka predstavlja jednu posebnu osobu u životu te male bebe koja je tek došla na svet. Ne samo što ste vi posebni u bebinom životu, već i beba u vašem životu donosi velike promene.

8 divnih stvari koje vam se dese kada postanete tetka

Naučnici potvrđuju da imati sestru donosi velike prednosti za mentalno zdravlje, ali i produžava život. Vaše prisustvo ne utiče dobro samo na vašu sestru, već i na njenu bebu, ali i beba na vas, i to na mnogo načina.

Beba vaše sestre otvara i u vašem životu jedno potpuno novo poglavlje.

1. Dobićete novog najboljeg prijatelja

Do sada vam je to bila sestra, ali će beba vrlo brzo preuzeti tu ulogu.

2. Vaša kreativnost dobija priliku da se istakne

Sve što do sada znate o životu sada možete preneti na to malo stvorenje. Dete će vam postaviti milion pitanja svakodnevno, pa ćete pronalaziti najkreativnije načine da odgovorite.

3. Postajete odgovorniji

Neće samo mama postati mnogo odgovornija sa bebom. I vi uz njih sazrevate i gledate na život u skroz drugačijem svetlu.

4. Bliskiji ste sa porodicom

Vreme uz bebu podstaći će vas da se podsetite svih lepih stvari i uspomena iz svog detinjstva. Nostalgija će vas naterati da se približite dodatno i sestri i svojoj porodici.

5. Imate osećaj da možete postići sve

Za tog malenog anđela vi postajete ona kul tetka, štit i snaga. Imate potpuno detetovo poverenje, što dodatno jača ljubav, ali i vašu veru u sebe.

6. Vi ste bebin najveći obožavalac

Bez obzira da li su veliki ili mali, od prvog koraka do diplomiranje, Vi ćete biti detetov najveći oslonac, obožavatelj i podržati ga u svemu što radi. To će Vas svakodnevno činiti najponosnijom tetkom.

7.  U vašem telefonu ima najviše bebinih fotografija

Bez obzira kakve su se fotografije do sada nalazile u vašem telefonu sada gube bitku. Sada su samo fotografije sestrića ili sestričine tu i ne postoji ni jedan osoba kojoj ih ponosno ne pokazujete.

8.  Sada razumete pojam bezuslovne ljubavi

U vrlo kratkom periodu, beba će postati zaista važan deo vašeg života. Često ćete i planove i obaveze otkazivati zbog tog malog osmeha koji vam ulepša ceo dan.

Pipremila: Vesna S. Izvor: yumama.com; her.ie