Faze roditeljstva

Bajkovite kućice za skrivanje i uživanje

Svi znamo da mališani vole da se sakriju i uživaju u svom kutku. Tu se mogu družiti sa svojim igračkama, izmišljenim prijateljima, ljubimcima. E takvo jedno mesto, MOI kućicu napravila je Branka Bojović…

Bajkovite kućice za skrivanje i uživanje

Još kao bebe, naši najmlađi vole boje vesele boje, igru skrivanja a malo kasnije žele i samo njihove kutke za igru. Najbolje što možete da im priuštite je da to sve dobiju u jednom obliku.

Upravo tako je jedna baka došla na ideju da za svoju unuku a kasnije i ostalu decu mesto gde će moći da uživaju, igraju se, spavaju, crtaju… u kućici MOI.

A evo šta kaže, ko je ona i kako je došla na ideju da napravi ovu bajkovitu kućicu.

- Ja sam svoj život posvetila stvaranju, pravljenju, dizajniranju. Supruga sam, mama, baka.. Aranžer, dekorater, dizajner, domaćica, sve to i još ponešto – objašnjava Branka.

- Insipiracija za dizajn i pravljenje ove kućice bila je jedna dvogodišnja, preslatka devojčica, moja unuka. Želela sam da joj poklonim nešto korisno što neće skupljati prašinu u nekom ćošku njene sobe. Onda sam se potrudila, osmislila, dizajnirala i napravila lepu, udobnu, bezbednu i korisnu kućicu.

Zašto MOI?

- MOI kao inicijali imena naše dece. Za decu od velike dece, ili od mama velike dece. Prvu kućicu sam napravila za moju unuku, a ostale pravim za sve ostale koji je požele. Svaka kućica je bajka za sebe. Jedinstvena i posebno osmišljena. Ovim svako dete dobija svoj Kutak za igranje, spavanje ili slaganje prvih reči. Krevetić, koji nije krevetić sa ogradom, a ipak je sigurno i bezbedno mesto. A život je veoma lep i od njega treba napraviti bajku, a ja sam počela od MOI kućice…

MOI kućice izrađene od prirodnih materijala predstavljaju siguran i zabavan kutak za svako dete. Osmišljene tako da u njima može da se igra, drema i čitaju najlepše priče, ulepšaće odrastanje svakog deteta.

Tekst: V.S. Foto: Nina Dostanić