Faze roditeljstva

Najpouzdaniji NIPT brend u svetu

Harmony je prvi neinvazivni prenatalni test za rano utvrđivanje abnormalnosti u broju hromozoma u svetu, prisutan od 2012. godine.

Najpouzdaniji NIPT brend u svetu

Harmony prenatalni test je najintenzivnije proučavani test koji je prisutan na tržištu.

Pogledajte video i saznajte odgovore na najčešća postavljana pitanja.

Njegova validacija uključila je jedanaest slepih studija koje su obuhvatile više od 23.000 trudnoća žena sa visokim i niskim rizikom između 18 i 48 godina.

Ukupno, posmatrano je više od 30.000 pacijentkinja širom sveta uključujući najveći broj slepih studija za ispitivanje aneuploidija polnih hromozoma.

Kako funkcioniše NIPT Harmony?

Majčina krv sadrži kako njene genetičke informacije, tako i informacije o genetici deteta, čak u veoma ranoj fazi trudnoće. Iz takozvane „slobodno-cirkulišuće fetalne DNK“ (cffDNA) sada se može ispitati prisustvo hromozomskih poremećaja kod ploda (npr. trizomije) pomoću analize običnog uzorka krvi majke.

Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj metodi Harmony Test je veoma tačan i u isto vreme veoma povoljan. Stopa detekcije za trizomiju hromozoma 21 iznosi 99.5%, dok je lažno pozitivna stopa samo 0.06%. Ovi podaci su dobijeni iz nekoliko kliničkih studija u kojima je učestvovalo oko 30.000 trudnica.

Dodatne informacije možete pronaći na sajtu prenatalnog testa Harmony.