Faze roditeljstva

Priručnik za igru: MALA PLAVA KNJIGA

Igranje sa decom je najbolji lek protiv starosti, dosade, ružnih misli i loših životnih odluka. Pregršt dobrih ideja za zajedničke igre naći ćete u besplatnoj onlajn "Maloj plavoj knjizi". Zaronite u svet igara i uživajte!

Priručnik za igru: MALA PLAVA KNJIGA

Izolacija nas je primorala da ostanemo kod kuće i da pokušamo da budemo maksimalno relaksirani. Teško je biti opušten, pogotovo ako radiš od kuće i usput pratiš dešavanja oko koronavirusa, uz obilje negativnih vesti koje te preplavljuju svakodnevno. Još je teže ako si roditelj. A možda najteže - ako si dete.

Kao mali, sigurno ne možeš da sagledaš veličinu problema koji se dešava, a sve oko tebe je nekako čudno, sve se promenilo. Mama i tata su tu, ali ne mogu da ti se posvete. Pričaju ti o virusu, o tome kako treba da se peru ruke, ali i o tome kako ne možeš da voziš trotinet, ni da se prošetaš do bake. Sve vreme si kod kuće, ni crtaći više nisu zabavni, a ni poznate igračke.

U trenutku kada još uvek nismo znali koliko je dana ostalo do kraja vanrednog stanja, u sred izolacije, Munchmallow je objavio "Malu plavu knjigu" – priručnik za rad sa decom. U cilju pružanja podrške svima koji brinu o deci, ova knjiga je svojevrstan doprinos zajednici, ali i zabavna zbirka igara koje možete organizovati u kući.

Mala plava knjiga, onlajn priručnik

Iza ove knjige se krije čitava logistika sakupljanja najzabavnijih igara uz savete profesionalaca u radu sa decom. Svaka igra je opisana i ilustrovana tako da i deci i roditeljima bude jednostavna i laka za razumevanje. Za neke igre je potrebno da se iskoriste predmeti iz kuće, nekada malo seckanja, lepljenja, ali i puno zajedničkog smeha i prstića umazanih bojom. Igre su raznovrsne, svaka krije predlog za nastavak i zaokret pravila, a neke pozivaju ostale ukućane na igru.

Za sada je objavjeno dvadeset maštovitih igara u kući, i još dvadeset igara za igranje u prirodi, shodno trenutnim okolnostima. Knjiga i dalje raste, dopunjuje se novim igrama koje pristižu sa raznih strana. Knjiga je besplatna i raspoložena da je podelite sa svima a nalazi se na ovom linku.

Promo tekst