Faze roditeljstva

Sa mamama o...Doris Milošević

Doris je glumu završila u Novom Sadu i uspešna je u poslu kojim se bavi. Neobična, talentovana i puna duha, ova mama nam je ispričala nešto o svom doživljaju majčinstva.

Sa mamama o...Doris Milošević

Glumica ste, voice-over umetnica. Kako su se ove dve ljubavi razvijale i kako ste "uplovili" u te vode?

- Završila sam Glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i još tokom studiranja sam dobila priliku da dajem glasove u raznim crtaćima. Tako sam otkrila svoj talenat i moć glasovne transformacije koji se nadalje samo razvijao i napredovao. Po završenom fakultetu, preselila sam se u Beograd gde sam upoznala svog sadašnjeg supruga koji je dizajner zvuka i kompozitor. Naši talenti su se odmah spojili i sada već godinama radimo na mnogim projektima. Moj posao glasovne glumice je lep i kreativan, ispunjava me, a klijenti su uvek zadovoljni rezultatima.

Vaš Instagram i Tik Tok profil mesto su na kojem mnogi od nas dobijaju svoju dnevnu dozu smeha i dobrog raspoloženja, šta Vama uvek donese dobro raspoloženje?

- Hvala na tako lepim rečima, upravo to je jedna od stvari koje me raduju. Kada čujem da sam nekom ulepšala dan, kada mi se jave mladi ljudi kojima sam ulepšala detinjstvo uz crtaće, kad uspem nekog da nasmejem. Jako volim da pomažem ljudima, ( da nisam glumica, bila bih medicinska sestra sigurno), to je jedna od stvari koje me neizmerno ispunjavaju. Svakako, moje dete mi donosi posebnu vrstu radosti, a to zna svaka majka.

Mama ste jednog divnog dečaka. Kako se on zove i recite nam nešto o njemu?

- Hvala. Znam da svaka majka misli sve najlepše o svom detetu i ja naprosto ne mogu da ostanem skromna kad je moj Luka u pitanju. Nisam mogla ni da zamislim da će takav dragulj pripasti baš meni. On je neizmerno veselo i radoznalo dete sa puno harizme i smisla za humor, toliko, da nas često iznenadi i slatko nasmeje. Dobrodušan je i divnog karaktera, pričalica koja lako stiče prijatelje i vrlo je otvoren i drag prema ljudima. Nadam se da će tako i ostati.

Danas je na Internetu mnoštvo uputstava "kako odgajati dete". Koji je vaš tajni recept za to da deca imaju pravo detinjstvo?

- Po mom skromnom mišljenju, osnova za lepo detinjstvo i stabilan budući život je u ljubavi i slaganju između roditelja. Dete koje oseća da je sigurno i neometano raste u ljubavi i miru, je zaista srećno dete. Naravno, pored ljubavi tu su neophodne i granice. Puno razgovora, strpljenja i ponavljanja, nikad fizičko i verbalno kažnjavanje. Po mom mišljenju, to donosi samo strah i udaljavanje.

Umetnica ste i uz vašu profesiju uvek ide i emocija. Da imate jednu poruku svom sinu koju biste mu ostavili za budućnost kao neku vrtu "vodilje" koja bi to bila?

- Poručila bih mu da u životu prati isključivo emocije, da bude dobar i pošten čovek i da nauči kad i kome treba reći ne.

Autor: Jovana Milovanović