Faze roditeljstva

Sa mamama o... Jelena Isaković

Ona je direktorka izdavaštva Ringier Serbia.
Voditeljka čije su ideje pomerile mnoge granice.
Njena želja da traje zajedno sa svojim timom u ime žena, okupila nas je oko televizijskog formata u kome slušamo inspirativne, hrabre i poučne priče.
Ona je Jelena Isaković, a ovoga puta smo sa njom pričali o tome šta za nju znači majčinstvo.

Sa mamama o... Jelena Isaković

Karijera duga 20 godina je dovoljno impresivna da ovaj razgovor otvorimo pitanjem – da li postoji projekat na koji ste najviše ponosni i zbog čega?

- Hvala vam na konstataciji o impresivnoj karijeri, u činjenici o tih 20 godina upravo se krije i odgovor na vaše pitanje. Ne postoji poseban projekat na koji sam najviše ponosna, ponosna sam na trajanje i na stepenik po stepenik kojim sam koračala u ovih 20 godina u medijskom biznisu.

Blic Žena je oduvek sinonim za onaj magazin koga čitaju i bake i mame i ćerke. Kampanja koju ste pokrenuli "Snažnije od gena" je bila jedna od onih koja se ne zaboravlja. Kako je došlo do te ideje i kakvi su Vam bili utisci kada se sve privelo kraju?

- Da, "Blic žena" je fenomen, to je magazin koji je svaka žena u Srbiji makar jednom pročitala, a stasavaju i nove generacije koje, uprkos digitalnom dobu, vole da prelistaju najčitaniji nedeljnik u Srbiji. Kampanja "Snažnije od gena" je logičan nastavak svega onoga što je redakcija "Blic žene" i portala "Žena" godinama radila na planu ženskog zdravlja. Tokom ove kampanje plasirali smo kroz tekstove i video formate afirmativne i osnažujuće ženske priče čije su protagonistkinje bile majke i ćerke ili sestre koje su pobedile maligna oboljenja. One su žene koje su anulirale  porodičnu predispoziciju pravovremenim odlaskom kod lekara.


Sada ste direktorka i autorka emisije na Blic televiziji, čuli ste mnogo emotivnih i važnih priča, hrabro ste zakoračili u otvaranje mnogih tema. Da li nekada profesionalizam u radu savlada emocija i kako Vi izlazite na kraj sa nečim što Vas duboko pogodi?

- U ovih 20 godina stalo je mnogo takvih priča i morate da naučite da se nosite s tim. Mora tako, u suprotnom ne biste mogli da radite svoj posao. Da je lako, nije, uvek me pogodi, ali ako novinar to ne ume da sakrije, lako sklizne u patetiku. Ja patetiku nikako ne volim.

Mama ste divne devojčice Nađe. Da li postoji nešto što kao žena, koja se od početka svog rada bori upravo za žene, joj posebno ističete kao važno ili joj ostavljate kao poruku za budućnost?

- Oduvek i zauvek će mi biti jedino važno da mi uvek kaže ako je nešto muči.

Veza mame i ćerke je uvek posebna. Na koju ste Nađinu osobinu najviše ponosni?

- Ponosna sam na to što je pametna i svoja. 

Autor: Jovana Milovanović

Foto: Blic TV/Ringier Serbia