Faze roditeljstva

Sa mamama o...Nađa Kljajić

Predstavljala je Srbiju na takmičenju za Mis turizma Sveta. Danas je poznatno lice Loto emisije.
Nađa Kljajić je nedavno postala mama, a mi smo je pitali kako izgleda majčinstvo iz njenog ugla.

Sa mamama o...Nađa Kljajić

Nađa, Vaša karijera je vrlo bogata. Od modelinga, preko izbora za Mis Srbije, pa sve do voditeljske karijere. Koji momenat izdvajate kao najlepši u svojoj karijeri, a koji je bio najizazovniji?

- Moja karijera je bila puna izazova, ali i puna lepih trenutaka. Da bi dostigla sve što do sada jesam, dosta sam radila, borila se ali i odricala mnogih stvari. Jedan od najlepših trenutaka jeste kada sam predstavljala našu zemlju za Mis turizma Sveta. Upoznala sam divne devojke iz celog sveta, proputovala jedan deo Kine i učestvovala u pravom svetskom spektaklu.Doživela sam ogromno i bogato iskusvo, koje mi znači i dan danas.Najizazovniji momenat je bila prva Loto emisija, koja je vrlo gledana. Raditi takvu vrstu emisije možda deluje lako, ali je vrlo izazovno jer prostora za grešku, nema.

Nedavno ste se ostvarili kao majka. Koja je bila prva misao nakon što se rodila Vaša devojčica?

- Nakon što sam je ugledala, nisam mogla da zaustavim suze. Snažne emocije su prevagnule, a ona je u tom trenutku bila nešto najlepše i najnežnije što sam videla. Prva misao je bila koliko želim da joj usadim prave ljudske vrednosti i ljubav. 


Danas je teško jednoj ženi da održi korak sa svime što savremeni svet nameće. Kako balansirate između posla, majčinstva i vremena koje treba da izdvojite samo za Vas?

- Sada kada sam mama, na prvom mestu mi je porodica. Vrlo mi je bitno da svakog dana imamo naše vreme.Trudimo se da ili budemo u šetnji sa bebom ili u kuhinji isprobavamo razne specijalite ili prosto uživamo u toplini doma. Međutim, da bih bila ispunjena, vrlo mi je bitna i karijera, koju ne zanemarujem. Rad me pokreće, čini srećnom i kreativnom. Kada radim, moja mama me ponekad zameni i brine o bebi. Na kraju dana uspem i da odvojim vremena za sebe. Dala bih savet svim mamama, da uvek imaju vremena za ono sto ih cini srećnom. Nebitno da li je to šoping, kafa sa drugaricama ili neki hobi. Na kraju napornog dana, moramo biti nasmejane.Sada kada sam postala mama, shvatila sam koliko su žene jake i koliko mogu da postignu sve što požele.


Koliko smatrate da je uloga tate važna u odgajanju dece?

- Uloga tate je vrlo bitna u odrastanju dece. Smatram da muškarac treba biti glava kuće. Prvenstveno nama, mamama, velika podrška, oslonac ali i pomoć oko dece. Bitno je da otac ima autoritet i da bude prisutan u vaspitavanju i odrastanju dece.

Da postoji jedna poruka koju želite za budućnost da ostavite Vašoj devojčici, koja bi to poruka bila?

- Poruka bi glasila da postane, pre svega dobar čovek , da poseduje prave ljudske vrednosti, da osmehom ide kroz život i da ima veliko srce. 

Autor: Jovana Milovanović

Fotografije: ustupljene fotografije Nađe Kljajić