Faze roditeljstva

1. Bebologijini krugovi: događaj sa kojeg su budući roditelji izašli sa osmehom na licu

U nedelju, 14. maja u hotelu Metropol Palace održani su 1. Bebologijini krugovi u organizaciji Centra za trudnice Bebologija i prodavnice bebe i dečije opreme Aksa. U nastavku saznajte kako je protekao događaj...

1. Bebologijini krugovi: događaj sa kojeg su budući roditelji izašli sa osmehom na licu

Prvi prolećni skup za trudnice, Bebologijini krugovi na kojem je učestvovalo preko 150 trudnica i 20 predavača, održan je u nedelju, 14. maja u hotelu Metrolopol Palace. 

U 7 krugova, na 7 različitih tema budući roditelji su čuli sve važne informacije, kao i korisne i primenljive savete koji će im biti značajni tokom trudnoće, porođaja i prvih dana sa bebom.

Dobro poznate patronažne sestre iz servisa Babica i Bebica: Snežana Malešev, Olivera Knežević i Maja Kovačić prisutnim trudnicama govorile su tome šta je sve potrebno pripremiti za dolazak bebe, kao i o dojenju i prvoj negi bebe.

Tema koja privlači puno pažnje i veoma je značajna za buduće mame i tate jesu upravo prva pitanja koja se upućuju pedijatru. Dr Miloš Relić, pedijatar iz pedijatrijske ordinacije Bebologija, dr Divna Vidović i pedijatar, dr Slobodan Maričić strpljivo i sa puno razumevanja odgovarali na sva pitanja koja su im znatiželjni budući roditelji postavljali.

Ispred Bio Save kompanije, o temi koja se odnosi na potencijal koje imaju matične ćelijama i njihovoj terapijskoj primeni, govorili su predavači dr Stefan Krstić, dr Kristian Martin i dr Igor Krstić.

Eminenti predavači iz oblasti ginekologije prof. dr Aleksandar Ljubić,specijalista ginekologije i akušerstva - IVF ginekolog iz Bio Cell Hospital, prof. dr Svetlana Vrzić Petronijević iz ginekološke ordinacije Petronijević i dr Donka Mojović, specijalista ginekologije i akušerstva, ginekolog u ginekološkoj ordinaciji Raović i šef odseka akutne patologije trudnoće porodilišta GAK “Narodni front” pričali su o temama koje zanimaju sve trudnice, a to su poslednji dani trudnoće i porođaj.

Babice iz beogradskih porodilišta Tatjana Gašparović, Ivana Radović i Jasmina Đenić pripremile su savetima i korisnim informacijama trudnice za porođaj i negu nakon porođaja. 

Kako bi događaj bio potpun, pobrinuo se tim Akse, prodavnice bebi i dečije opreme, naših partnera sa kojim ovog meseca proslavljamo godinu dana izuzetno uspešne saradnje. Na licu mesta, budući roditelji su dobili informacije o tome kako da izaberu prava kolica, autosedište ili krevetac za njihovu bebu, ali su pored tih važnih i korisnih informacija dobili i poklon pakete, a na samom kraju, srećna dobitnica osvojila je autosedište.

Hvala vam na poverenju koje nam poklanjate i cilj koji smo imali kada smo organizovali 1.Bebologijine krugove, a to je osnaživanje roditelja u njihovim počecima, je ispunjen. 

Vidimo se ponovo na jesen!

by: Bebologija