Faze roditeljstva

Bebologija i Aksa slave godinu postojanja i uspešne saradnje

Na dobro poznatom mestu, sa novom grupom budućih mama, proslavili smo godišnjicu od početka rada.

Bebologija i Aksa slave godinu postojanja i uspešne saradnje

Radionica "Kako se pripremiti za dolazak bebe" startovala je pre tačno godinu dana. Sami njeni počeci garantovali su edukativne susrete jer su se u zajednički projekat upustili  Aksa prodavnica dečije i bebi opreme i Bebologija powered by Bio Save Group  19. maja 2022. godine, kada je i organizovano prvo druženje sa budućim mamama i tatama.

Danas, uz osmehe, dočekana je još jedna grupa budućih mama spremna da sa ove radionice ponese najkorisnije savete, one koje će prve dane sa bebom učiniti lagodnijim i spremnijim.


Nakon uvodne reči Snežane Malešev, koordinatorke Centra za trudnice i servisa Babica i Bebica, rođendansku radionicu otvorila je jedna od omiljenih patronažnih sestara Maja Kovačić. Ona je vrlo detaljno budućim mamama pričala o prvim danima sa bebom.


Ivana Radović, babica, je govorila o pripremi za porođaj. Njeno predavanje je bilo zanimljivo baš zato što trudnice osim informacija o tome kakva je procedura pre nego što sam porođaj počne, dobijaju i taksativno šta treba pripremiti od dokumentacije - kako to ne bi ostajalo kao stavka koja se rešava u poslednjem trenutku.


Doktorka Elena Stevanović je svoje predavanje počela pričom o tome šta su matične ćelije. Brižljivo je trdunice "sprovela" kroz proces uzimanja  i čuvanja matičnih ćelija. Govorila je o svim benefitima koje matične ćelije sa sobom nose i budućim mamama prenela neka od iskustva onih mama koje su već sačuvale matične ćelije svoje bebe.


 


Olivera Knežević, patronažna sestra svoj deo predavanja iskoristila je da najjednostavnije moguće, a ipak efikasno i precizno otkloni svaki strah budućim mamama. Ona je pokazivala sve što se ticalo prve nege bebe i vidno je pridobila pažnju trudnica.


Posebno su nas oduševile dve buduće mame koje su na radionicu doputovale čak iz Aranđelovca, njihovi osmesi su zaista razlog da pružimo punu podršku mamama.


Interaktivni deo u kome buduće mame uče kako da presvuku bebu ili promene pelenu od samog početka su najzanimljiviji deo. Patronažne sestre Maja Kovačić i Olivera Knežević su im u tome pomogle.


Još jednom se zahvaljujemo na ogromnom poverenju koje smo dobijali cele godine od budućih mama i tata. To je razlog zbog kog ćemo nastaviti da unapređujemo naše radionice i budemo vaša stalna podrška pre, tokom i nakon trudnoće.

Pripremila: Milovanović Jovana