Faze roditeljstva

Jesenji Bebologijini krugovi u Novom Sadu - skup koji nas je sve oduševio

U Novom Sadu, po prvi put, su se održali jesenji Bebologijini Krugovi. O samoj atmosferi i velikoj posećenosti pročitajte u narednim redovima...

Jesenji Bebologijini krugovi u Novom Sadu - skup koji nas je sve oduševio

Bebologija je u Novom Sadu 21.oktobra sa početkom u 10h u hotelu Šeraton, napravila događaj za pamćenje. Uz podršku Bio Save Group i Aksa dečije i bebi prodavnice, veliki broj budućih mama i tata okupio se sa ciljem da od eminentnih predavača čuje odgovore na neke od najvažnijih tema.

U 4 kruga, na mnogo različitih tema budući roditelji su čuli sve važne informacije, kao i korisne i primenljive savete koji će im biti značajni tokom trudnoće, porođaja i prvih dana sa bebom. Dobro poznate patronažne sestre iz servisa Babica i Bebica: Snežana Malešev i Maja Kovačić prisutnim trudnicama govorile su tome šta je sve potrebno pripremiti za dolazak bebe, kao i o dojenju i prvoj negi bebe.


O savetima i korisnim informacijama za porođaj i negu nakon porođaja govorila je Jadranka Masleša, babica u porodilištu "Betanija" u Novom Sadu.


Na značajna pitanja upućena pedijatrima odgovarali su: dr Slavica Rašajski i dr Dejan Panić.


Eminenti predavači iz oblasti ginekologije: dr Dragana Višnjevac, specijalista ginekologije i akušerstva kao i Prof. dr sci med. Đorđe Petrović pričali su o temama koje zanimaju sve trudnice, a to su poslednji dani trudnoće i porođaj.


Ispred Bio Save kompanije, o temi koja se odnosi na potencijal koje imaju matične ćelije i njihovoj terapijskoj primeni, govorila je mikrobiolog Marija Vukadinović i MSc molekularni biolog - embriolog Staša Stajić.


Kako bi događaj bio potpun, pobrinuo se tim Akse, prodavnice bebi i dečije opreme. Ispred ove kompanije budućim roditeljima obratila se Helena Čejović, pozdravivši brojna nasmejana lica. Na licu mesta, budući roditelji su dobili informacije o tome kako da izaberu prava kolica, autosedište ili krevetac za njihovu bebu, ali su pored tih važnih i korisnih informacija dobili i poklon pakete, a na samom kraju, srećna dobitnica je osvojila autosedište.

Hvala vam na poverenju koje nam poklanjate i tome što smo korak bliže cilju koji smo imali kada smo organizovali prve Bebologijine krugove, a to je osnaživanje roditelja u njihovim počecima.

Vidimo se u ponovo u nedelju, 29. oktobra u hotelu Metropol Palace u Beogradu!

By: Bebologija