Faze roditeljstva

Na putu ka dojenju- radionica koja je oduševila buduće mame

U četvrtak 3. avgusta, Bebologija i Aksa organizovali su radionicu "Na putu ka dojenju" u tržnom centru AVIV. Kako je protekla radionica, saznajte u nastavku...

Na putu ka dojenju- radionica koja je oduševila buduće mame

Prva nedelja u avgustu predstavlja Svetsku nedelju dojenja i baš tada, Centar za trudnice Bebologija i prodavnica bebi i dečije opreme Aksa želeli su da budućim mamama pomognu na njihovom Putu ka dojenju.

U prijatnoj atmosferi, preko 30 trudnica sa velikom pažnjom slušalo je sve savete, sugestije i iskustva koje su sa njima delile patronažne sestre servisa Babica i Bebica Olivera Knežević i Maja Kovačić.

Kako se pripremiti za dojenje, kada mleko kreće da se stvara, koliko je važan kolostrum i kako se izboriti sa različitim iskustvima sa kojima se trudnica još tokom trudnoće susreće su samo neke od tema o kojima je bilo reči na radionici. I baš kao što i sam naziv radionice kaže, već dobro poznat tim sastavljen od Maje i Olivere, poveo je trudnice na put kroz sve ono što će im biti značajno da znaju, a uz jednu važnu poruku: svaka beba je posebna, baš kao što je i svaka mama.


Olivera Knežević, patronaža sestra servisa Babica i Bebica u razgovoru sa učesnicom radionice


Iako se mnogo češće priča o benefitima koje dojenje donosi i bebi, ali i mami, samo 12 posto žena u Srbiji isključivo doji bebu. Zato je cilj  Centra za trudnice Bebologija upravo podsticaj i podrška budućim mamama. To se takođe odnosi i na mame koje su se odlučile na usluge patronažnog servisa Babica i Bebica. Pravovremeno informisanje, pružanje primenljivih saveta, ali pre svega podrška i razumevanje su ono što svaka mama dobija nakon razgovora sa patronažnim sestrama.


Maja Kovačić uz pomoć modela-lutke pokazuje mami položaje za dojenje


Utisci koje su učesnice ponele nakon radionica su veoma pozitivni i za velikom dozom zahvalnosti su se nakon iste obratile patronažnim sestrama i zahvalile na prenesenom znaju i pružanju korisnih informacija. Na samom kraju događaja, nekoliko srećnih trudnica dobilo je poklone od Centra za trudnice Bebologija i poklon pakete od Akse.

Radujemo se novom druženju uskoro!
 

by:Bebologija