Faze roditeljstva

Održan je peti po redu UniStem day u Beogradu

U Beogradu je u petak, 22. marta 2024. godine održan UniStem Day uz pomoć i podršku BioSave Fondacije i Streamline projekta. Više informacija saznajte u nastavku...

Održan je peti po redu UniStem day u Beogradu

U Beogradu je u petak, 22. marta 2024. godine održan UniStem Day. Po peti put, pod okriljem Univerziteta u Beogradu, a u organizaciji Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI), uz pomoć i podršku Bio Save Fondacije i STREAMLINE projekta, beogradski srednjoškolci imali su priliku da učestvuju i saznaju sve važne informacije o matičnim ćelijama.

Dr Kristian Martin je ispred Bio Save fondacije svojim predavanjem i ove godine privukao pažnju gimnazijalaca, budućih naučnika. Predavanje pod nazivom “Mali vodič kroz galaksiju velikog potencija” otvorilo je mogućnost za prisutne da postave brojna pitanja dr Martinu.

Posebna pažnja poklonjena je terapijskoj primeni matičnih ćelija i pacijentima kojima je, u saradnji sa Bio Save fondacijom, realizovana terapija matičnim ćelija, kao i o rezultatima koje je terapija donela.

Puna sala Rektorata Univerziteta u Beogradu je pokazatelj da generacije koje dolaze imaju veliko interesovanje za potencijal matičnih ćelija i razumeju da je njihova primena u lečenju brojnih bolesti ne samo budućnost, već sadašnjost medicine.

by: Bebologija