Faze roditeljstva

Imena za devojčice i dečake koja znače “čudo”

Zašto nam je izbor imena toliko važan? Osim što ćemo ime svog deteta izgovoriti mali milion puta u budućnosti, pa želimo da nam se sviđa ono što budemo slušali, mi izborom imena takođe i šaljemo sliku o sebi, svom ukusu i svojim stavovima.

Imena za devojčice i dečake koja znače “čudo”

Mnogo je uslova koje treba ispuniti: ime treba da se dopada i vama - kao roditelju, i drugima, da ne bude suviše često, da ne zvuči suviše pomodno, ali ni potpuno obično i prevaziđeno, a pritom je još poželjno da se sviđa i vama i vašem bračnom partneru, što još više sužava broj mogućih opcija.

Ovo su samo neki od predloga kako možete nazvati svoju bebu, ako želite zvučno ime jake simbolike – čudo.

Iva

Često ime kod nas i jedno od najpopularnijih kratkih ženskih imena. Oblik je imena Ivana. Značenje imena je Bog je milostiv ili dar od boga, što se može tumačiti i kao čudo.

Dorotea

Ovo žensko ime grčkog porekla ima isto značenje kao i ime Teodora, dar božji. Oba imena u osnovi su nastala od istih reči, theos, što znači Bog, i reči doron, što znači dar. Ostali su oblici ovog imena Dora, Dorja i Doroteja.

Matej

Klasično muško ime koje ne gubi svoju popularnost. Značenje ovog imena grčkog porekla nastalo je od grčke reči matthias, što znači božji dar. Ostali oblici ovog imena su Mateja, Mateo, Matija, Matea.

Mira

Postoje mnoga tumačenja ovog imena, ali ime Mira najverovatnije je nastalo od reči mir. Poznato je i da je ime Mira skrećeno od imena Mirjana. Prema latinskom tumačenju, Mira znači predivna. No, u engleskom jeziku to ime može biti skraćenica od rečimiracle (čudo).

Amari

Snažno, a opet ženstveno ime koje nije često, i baš zbog toga posebno. Značenje imena je čudo božje.

Izvor: yumama.com