Faze roditeljstva

Donacija Bio Save Fondacije za neonatološko odeljenje KBC Zvezdara

Naši prijatelji iz Bio Save Fondacije organizovali su donaciju za neonatloško odeljenje KBC Zvezdara. Detaljnije o tome u narednim redovima Bebologija portala.

Donacija Bio Save Fondacije za neonatološko odeljenje KBC Zvezdara

Bio Save Group i Bio Save Fondacija već deceniju je lider kada je u pitanju oblast regenerativne medicine, matičnih ćelija, kao i prenatalnog testiranja i genetskih testova.

Kao svoju glavnu ideju Bio Save Group prepoznaje i stavlja akcenat na brigu o trudnicama i njihovim bebama.

Iz želje da se mamama pruži komfor i odgovarajuća podrška, Bio Save i Odeljenje za neonatlogiju KBC Zvezdara su pronašli zajednički cilj.

Tom prilikom razgovarali smo sa pedijatrom Bolnice za ginekologiju i akušerstvo Miljanom Čpajakom, koji nam je rekao nešto više o ovoj saradnji, čiji je i bio idejni tvorac.

- Ideja o zajedničkoj akciji sa Bio Save-om je došla kao potpora tome da se u Srbiji 40-e nedelje u godini obeležava Nacionalni dan podrške dojenju. To je upravo ova nedelja kada i razgovaramo i kada realizujemo Vašu donaciju.  Porodilište Kliničko-bolničkog centra Zvezdara i pedijatrija jesu uvek za podršku dojenju, ne samo ove nedelje, već svakog dana u godini. Smatramo da kontakt majke sa bebom nakon porođaja dobija svoj najlepši nastavak upravo putem dojenja. Emocionalna konekckija mame i bebe je nezamenljiva, pa će u tom smislu Vaša donacija pomoći da svi zajedno prepoznamo značaj dojenja kao i generalno pružanje podrške mamama – rekao je za naš portal doktor pedijatar Miljan Čpajak.

U nadi da ovo neće biti jedini projekat između naših prijatelja iz Bio Save Group i Bolnice za ginekologiju i akušerstvo - KBC Zvezdara, završili smo posetu uz pregršt pozitivnih utisaka.

Pripremila: Milovanović Jovana Portal: Bebologija.rs