Faze roditeljstva

Preporuka jedne mame drugoj

Milica Radosavljević je mlada mama koja je ovim putem želela da se obrati drugim mamama i pruži im svoje najiskrenije iskustvo. Saznajte sve u tekstu koji sledi...

Preporuka jedne mame drugoj

Drage mame i budući roditelji za početak bih želela da se predstavim, moje ime je Milica Radosavljević. Imam dvadeset i četiri godine. Po struci sam diplomirani ekonomista, pored toga sam i licencirani agent za nekretnine i majka. Da, imam dvoje dece. Nađa ima 2 godine a Balša 9 meseci. Trenutno radim u industriji telekomunikacija kao Sales Manager, dok se u slobodno vreme bavim društvenim mrežama i sportom. Često me pitaju kako sam stigla da imam dvoje dece sa toliko godina, što mi u jednu ruku i imponuje jer biti mlada majka danas nije tako tipično i moderno.

Nađu sam rodila sa 22 godine. U tom momentu sam radila, završavala fakultet, selila se, pisala diplomski i tako samouvereno išla kroz ceo proces trudnoće i sama pomisao da ću biti mlada majka me nije plašio. Kada je Nađa došla na svet, moram priznati da sam se iznenađujuće dobro snašla. Možda je to jer potičem iz porodice gde je bilo petoro dece. Iskreno govoreći Nađa nije bila zahtevna beba, tako da mi je pomagla u novoj ulozi. Naravno, bilo je teških trenutaka, grčeva, plakanja, suočavanja sa odgovornošću i ta bezbrižnost koju sam imala, zauvek je nestala. U mom okruženju nije bilo majki sa malom decom, bebama, tako da svoje teške trenutke i nedoumice nisam mnogo delila sa drugima. Verujem da ce me većina majki razumeti...


U svemu tome bilo je teško naći pravog doktora. Nisam komplikovana mama, samo sam želela da neko zaista posluša moje dete i da ne gleda na sat kad ce isteći vreme termina ili kada će otići na pauzu kao što je, na našu žalost, situacija u državnim ustanovama. U drugoj trudnoći sam radila prenatalni test u Bio Save-u. Preporuku sam videla od mnogih zadovoljnih žena na internetu tako da nism imala nedoumicu gde ću otići.

Kao mali znak pažnje Bio Save mi je omogućio da kada se beba rodi dobije prva tri besplatna pregleda u pedijatrijskoj ordinaciji Bebologija. Toliko su mi poverenja i prijatnosti uneli, da sam odlučila Nađu da odvedem na sistematski pregled i pre nego što se sin rodio.

Naš pregled je bio zakazan kod Dr. Miloša Relića. I tu zapravo sve počinje. Utiske i emocije koje sam imala do tog trenutka potvrđeni su sa prvim dolaskom. Nađi je sam pregled bio zabavan i nakon toga je bila puna utisaka i nije želela da krene kući.
Doktor Relić  spada u pedijatre koji ulivaju poverenje roditeljima. Njegova smirenost i predan rad opušta i smiruje i vas kao roditelje. Analizira i decu i roditelje ne bi li došao do pravog saveta. Sve to zapravo govori o njegovoj posvećenosti i profesionalizmu. Pregled se ne zasniva na tome da pogleda detetu grlo, posluša pluća i pomazi je po glavi. On detetu analizira svaki pokret, položaj, govor,mimiku, način ponašanja. Doktor Relić nije samo pedijatar već i psiholog za decu i odrasle, modernih shvatanja i u skladu sa vremenom. Možete ga pitati bezbroj pitanja,nedoumica i nema glupih pitanja što je takođe važno onda kada ste roditelj.


Za veću decu Bebologija ordinacija ima kutak za igru, tako da deca nemaju osećaj da su došla kod doktora, već na neko lepo mesto sa nasmejanim ljudma gde može da se opusti i pokaže svoju kreativnost.

Nikada neću zaboraviti kada je njihova zaposlena, koja je zadužena za odrzavanje higijene same ordinacije, ostavila svoj posao i igrala se sa starijim detetom dok smo sa mlađim bili unutra. Toliko su se lepo igrale, upućivala joj je osmeh i toliko dobru energiju da moja ćerka nije htela da se odvoji od nje, već ju je ljubila i molila da nastave igru. Nakon svega toga bila sam mišljenja da je ovo mesto jednog zdravog, normalnog i dobro organizovanog kolektiva sa uzajamnim poštovanjem.

 


Doktor Miloš, kao i cela pedijatrija Bebologije, zalužuju naše maksimalno poverenje i sa radošću ih pominjem, preporučujem i sa uzbuđenjem odlazim na svaki pregled znajući da će susret biti produktivan i ja kao majka ću izaći sa nekom novom informacijom, znanjem, ali i savetima.

Od srca ih preporučujem i veliko hvala što znam da brinete o našoj deci.

Mama Milica Radosavljević