Faze roditeljstva

Brčkajte se slobodno u trudnoći, ali pažljivo birajte gde

Uživajte u moru i njegovim blagodetima kao i u svojoj trudnoći! Ali se pre puta obavezno konsultujte sa svojim ginekologom

Brčkajte se slobodno u trudnoći, ali pažljivo birajte gde

Plivanje u trudnoći prijaće i bebi i mami, ali isključivo u morskoj vodi. Trudnice bi trebalo da izbegavaju javne bazene, zato što može doći do različitih infekcija.

Znoj, urin, kosa, mrtva koža…sve to pliva u javnim bazenima, a posledice mogu osetiti ne samo trudnice već i druge žene. Osobe ženskog pola sklonije su infekcijama i bakterijama, a candida, mikoplazma, ureaplazma i herpes samo su deo onoga što možete da pokupite ne samo u bazenu već i sunčanjem na mokrom peškiru koji ste stavili na beton, na kome je prethodno boravila zaražena osoba.

Za razliku od bazena, morska voda nije tako opasna. Ako ste trudni onda ovog leta zaboravi skakanje i talase. Prepustite se laganom plivanju i uživajte. Ne zaboravite da mokar kupaći zamenite sa suvim. 

Morska voda je bogata natrijumom, magnezijumom, kalcijumom, kalijumom, silicijumom, čak sadrži srebro i zlato. Morska voda duboko prodire u kožu i time omogućava delovanje minerala i elemenata u tragovima. More sadrži alge koje se smatraju izvorom zdravlja i lepote. One podstiču obnavljanje ćelija, poboljšavaju izgled kože, podstiču rad metabolizma, jačaju imunitet, sprečavaju upale, čiste kožu i pomažu u uklanjanju celulita.

Morska so je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija, dok čist morski vazduh, zasićen negativnim jonima, olakšava disanje i povoljno deluje na osobe koje boluju od astme.

Kada je zaštita od sunca u pitanju, za trudnice važi isto što i za sve ostale, obavezno je izbegavanje direktnog zračenja u intervalu od 10 do 17 sati i mazanje preparata sa zaštitnim faktorom.

Pre odlaska na letovanje, obavezno se konsultujte sa svojim ginekologom, kako bi se utvrdilo da li putovanje predstavlja rizik za vas ili bebu. A kad stignete tamo uživajte u čarima mora i svojoj trudnoći!

cover foto: Pinterest