Faze roditeljstva

Deo atmosfere sa radionice - Kako se pripremiti za dolazak bebe

Druga po redu radionica kojoj su se obradovale mnoge buduće mame, održana je 22. jula sa početkom u 10h.

Deo atmosfere sa radionice - Kako se pripremiti za dolazak bebe

Niz radionica u saradnji sa prodavnicom dečije i bebi opreme Aksa i Bebologije pod nazivom „Kako se pripremiti za dolazak bebe“ po drugi put izaziva veliko oduševljenje trudnica. Ovoga puta smo se na lokaciji u Jurija Gagarina 26 okupili da održimo nekoliko kvalitetnih predavanja za buduće mame.

Na radionici su učestvovali:

  • Ivana Radović, babica
  • Olivera Knežević, patronažna sestra
  • Maja Kovačić, patronažna sestra
  • Snežana Malešev, patronažna sestra
  • Dr Stefan Krstić iz Bio Save Fondacije

Ovo divno druženje otvorila je Snežana Malešev, direktorka Centra za trudnice, pozdravljajući buduće mame koje su se u velikom broju odazvale našem pozivu.

Prvi deo radionice bio je rezervisan za patronažnu sestru Maju Kovačić. Maja je profesionalno i vrlo praktično govorila o tome kako pripremiti prostor za boravak bebe.

Trudnice su nakon toga imale prilike da čuju, iz prve ruke Ivanu Radović, babicu, koja je budućim mamama pričala o tome šta je potrebno pripremiti za odlazak na porođaj. Njeno predavanje je trudnicama pomoglo da saznaju kako bi mogao da teče sam početak porođaja i šta neizostavno treba da imaju kod sebe pre polaska na isti.

Doktor Stefan Krstić iz Bio Save Fondacije trudnicama je predstavio značaj matičnih ćelija i čuvanja istih. Njegovo predavanje su trudnice pomno pratile, jer je za mnoge od njih ovo bila tema sa kojom se nisu ranije susretale.

Nakon ovog predavanja prisutne buduće mame su imale prilike da čuju od Olje Knežević, patronažne sestre koja je trudnicama govorila o tome šta je sve potrebno za negu bebe, koliko je često treba kupati kao i kako treba negovati pelensku regiiju bebe.

Radionica je zatvorena praktičnim delom, koji se trudnicama veoma dopao. Naime, uz pomoć prisutnih patronažnih sestara, na primeru lutke učile su kako treba poviti bebu. Najpre nespretno, a zatim sve sigurnije, prisutne trudnice su uspešno završile svoje “zadatke”.

Iščekujući novo druženje, pozivamo Vas da nas pratite na društvenim mrežama, jer je ovo samo početak divne saradnje.

Pripremila: Jovana Milovanović Izvor: Bebologija