Faze roditeljstva

Za udoban san tokom trudnoće

Bio Save Fondacija je povodom 8. marta donirala bolnici GAK “Narodni Front” 30 dušeka za Odeljenje visokorizične trudnoće.

Za udoban san tokom trudnoće

Devedeset sedam odsto trudnica ima nedostatak sna tokom trudnoće. Čak iako nikada ranije niste imali problem sa spavanjem, tokom trudnoće možete se suočiti sa nedostatkom sna. Neprospavene noći za rezultat mogu imati umor, iscrpljenost i loše raspoloženje, što nije dobro ni za majku ni za bebu. Zato je ovaj poklon više nego značajan, posebno za trudnice koje leže na ovom odeljenju.

Procenjuje se da se u Srbiji oko 10 posto trudnica suočava sa različitim komplikacijama tokom trudnoće.

- U ime klinike Narodni Front kao i u ime svog Odeljenja visokorizičnih trudnoća, zahvaljujemo donatorima na ovom veoma lepom i pre svega korisnom poklonu, koji će svakako obradovati naše trudnice a posebno one koje zbog svojih problema u visokorizičnim trudnoćama zahtevaju nekada ležanje i po nekoliko nedelja – izjavila je Prof. dr Amira Egić, načelnica Odeljenja dnevne bolnice visokorizičnih trudnoća u GAK “Narodni Front”.

Prof. dr Amira Egić - Foto:Printscreen

Trudnicama je ova donacija omogućila da se osećaju kao kod kuće.

- Kada sam došla u bolnicu zatekla sam prilično neudobne dušeke na koje su se i ostale trudnice žalile. Međutim, od kada mi je dušek zamenjen, ja se noću baš dobro naspavam. S obzirom da znam zašto sam ovde i koji mi je cilj, mnogo znači kada ujutro ustanem odmorna” - s osmehom nam je rekla jedna od trudnica koje leže na Odeljenju visokorizičnih trudnoća.

Foto: Printscreen

Na pitanje o tome da li je ovo prva donacija, Nebojša Petrović, predsednik upravnog odbora Bio Save Fondacije nam je rekao:

-  Ne nije prva, to je samo nastavak akcija Bio Save Fondacije u Srbiji i tu nećemo stati. Uskoro idemo van Beograda u Niš, Kragujevac, Leskovac, Kraljevo i još par gradova. 

By Bebologija