Faze roditeljstva

Devojčica ili dečak

Iako svaki put imate 50 posto šanse da ćete dobiti dečaka ili devojčicu, neke životne navike kao što su ishrana i izbor određenih namirnica ali i seksualni položaji kao i vreme začeća mogu imati uticaj na pol deteta.

Devojčica ili dečak

Tokom “rada na pravljenju bebe” možete istraživati i javiti nam da li ste nakon primene neke od ovde iznetih preporuka potvrdili njihovu tačnost.  

STRES KAO PREPREKA

Stres može da bude krivac za poteškoće sa začećem, a prema istraživanju Univerziteta Oxford žene koje su pod velikim stresom pre i u vreme začeća imaju 75 posto manje šanse da će roditi dečaka nego devojčicu.

“TEMPIRAJTE” POLNI ODNOS

Prema teoriji Shettles koju je u 1960-ima razvio dr Landrum Šetls (Landrum Shettles) spermatozoidi koji sadrže hromozom Y, tj. “muški” su brži, ali imaju kraći vek, a spermatozoidi sa hromozom X (“ženski”) su sporiji, ali duže preživljavaju.

Ako imate seksualni odnos dva do tri dana pre ovulacije, verovatnije je da ćete začeti devojčicu jer spermatozoidi sa Y hromozomom u vašem telu neće opstati do ovulacije. Polni odnos nekoliko dana nakon ovulacije takođe znači veću verovatnoću za devojčicu jer spermatozoidi sa X hromozomom žive duže.

Želite li dečaka, najbolje vreme za seksualni odnos je što bliže ovulaciji jer tada vaginalna flora postaje alkalnija što pogoduje Y hromozomima.

ISHRANOM UTIČETE NA VAGINALNU FLORU

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetima Exeter i Oxford, otkrilo je da žene koje za doručak jedu žitarice i tokom dana unose više kalorija, imaju veću verovatnoću da će roditi dečaka nego žene koje preskaču doručak i imaju niskokaloričnu ishranu.

Čak i vrsta hrane može uticati na pol deteta jer deluje na kiselost, odnosno alkalnost vaginalne flore. Ako želite devojčicu konzumirajte hranu bogatu magnezijumom, kalcijumom i unosite kisele namirnice, a izbegavajte hranu koja smanjuje kiselost kao što su banane i krompir.

Želite li začeti dečaka, preporučuje se da smanjite unos mleka i mlečnih proizvoda, a povećate količinu povrća i svežeg voća na dnevnom nivou, posebno se preporučuju banane koje sadrže kalijum, što odgovara spermatozoidima sa Y hromozomom.

Pored toga što Harmony prenatalni test otkriva hromozomske poremećaje kod fetusa, nudi i mogućnost utvrđivanje pola bebe, bez obzira na način začeća (prirodno, donacija jajne ćelije, in vitro fertilizacija…).

POLOŽAJ TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA I UTICAJ NA POL

Dubina penetracije tokom polnog odnosa može uticati na to gde će se seme izbaciti prilikom ejakulacije. To je važno jer u zavisnosti od udaljenosti sperme od jajašca i nivoa pH vrednosti vagine zavisi hoće li prevladati hromozom X ili Y.

Tokom plitke penetracije, na primer kod “misionarskog” položaja, veća je verovatnoća da ćete začeti devojčicu jer će se tako sperma izbaciti bliže ulazu u vaginu gde je kiselost veća i ona zadržava slabije “muške” spermatozoide koji imaju kraći životni vek. Iako su “ženski” spermatozoidi sporiji, oni mogu da pređu veću udaljenost od “muških”.

Želite li da začnete dečaka, sperma treba da stigne što bliže grliću materice, a za to je najbolja duboka penetracija, kao što je tzv. “položaj otpozadi”. Grlić materice je manje kiselkast, a više alkalan što je pogodnije okruženje za brze spermatozoide sa Y hromozomom.

Iako je moguće da postoji određeni procenat tačnosti u ovim teorijama, možda je najbolje da se jednostavno prepustite i dozvolite prirodi da odluči da li će biti devojčica ili dečak.

By Bebologija