Faze roditeljstva

Hrabri i nežni: 7 karakteristika mališana rođenih u znaku Lava

Ako je vaš mališan rođen između 23. jula i 22. avgusta onda ste vi srećna majka malenoga Lavića. Pročitaj koje ga karakteristike najbolje opisuju i šta vas očekuje tokom njegovog odrastanja...

Hrabri i nežni: 7 karakteristika mališana rođenih u znaku Lava

Sunce je zaštitni znak osoba rođenih u znaku Lava, a neke od najčešćih karakteristika koje imaju deca rođena u ovom znaku su: nežne osobe, brižne, pune topline, radosti i ljubavi. Ovi mališani zato žude za druženjem i maženjem, a takođe vole da budu pohvaljeni, ohrabreni i vole aplauze ili posebnu pažnju nakon “dobro odrađenog” posla ili lepog ponašanja s njihove strane.

Mali (i veliki) Lavovi vole da budu u centru pažnje

Kao što je Sunce središte svemira i deca rođena u znaku Lava vole da budu u centru dešavanja. Oni žude za pažnjom i brzo će pronaći način kako je mogu privući. Glasni su kada zahtevaju da neko, posebno majka, provodi vreme s njima, a verovatno će iskoristiti i svoj šarm kako bi dobili ono što žele. Starija deca ponekad imaju tendenciju hvalisanja ili pokazivanja svojih sposobnosti pred drugima. Ako smatrate da ponekad u tome preteruju uvek je bolje da o tome porazgovarate nasamo kod kuće, nego da rešavate javno jer bi im to moglo povrediti osećanja.

Uvek su nasmejani

Deca rođena u znaku Lava uvek su vesela, razigrana i spremna za zabavu i smeh. Imaju mnogo energije i možda će vam trebati više napora da budete u koraku s njima, nego što je to potrebno s decom rođenom u nekom drugom horoskopskom znaku. Maleni Lavići nikada nisu umorni i ne žele propustiti zabavu zato su uvek u potrazi za njom, a ako je nema, sami je osmisle. Malo igre, drame, gimnastike, trčanja ili pevanja uvek pomaže da se razbije monotonija.

Rođene vođe

Energična i puna ideja, deca rođena u znaku Lava često postanu vođe u svom malenom društvu. Međutim, njihova dominacija često se može pogrešno protumačiti kao drskost, zbog toga pre odlaska u parkić podstaknite svog mališana kako na deljenje igračaka, tako i na prepuštanje pozicije vođe i drugim mališanima da ne bi bili tužni. Kad malo porastu, podstaknite ih da teniraju timske sportove u kojima će razviti osećaj odgovornosti, ali i zajedništva.

Jaki su i ne boje se gotovo ničega

Poput neustrašivog lava koji je simbol njihovog  znaka, ovi mališani psihički i fizički su jaki i nemaju puno strahova. Odvažni su i vole avanturu, mada često mogu da budu i nepažljivi. Zato se pobrinite za svog mališana i njegovu sigurnost na vreme kako bi to nosio sa sobom i kasnije kada svet počne samostalno da istražuje.

Veoma su kreativni

Deca rođena u znaku Lava veoma su kreativna i uživaju u različitim, svetlim bojama, stvarima koje stvaraju buku i dizajniranju svoje odeće ili umetničkih dela. Budite spremni da mu omogućite učenje i odlaske na razne radionice, podstaknite ga prilikom kupovine odeće da sam nešto izabere i obavezno ga uključite u redizajniranje njegove sobe.

Veoma su romantični, brižni i zaljubljive prirode

Vaš mališan će verovatno već prvog dana u vrtiću ili u školi pronaći nekog posebnog ko će mu se svideti i koga će zavoleti. Lavovi imaju puno ljubavi u sebi i spremi su je podeliti s drugima. Svoju naklonost rado će pokazivati zato ako ste u mogućnosti ili ako već imate kućnoga ljubimca pripremi ga za puno, puno, puno maženja.

Pripremila: Vesna S. Izvor:  miss7mama.hr