Faze roditeljstva

Pismo Deda Mrazu iz ugla desetomesečne bebe

Koliko samo vremena provedemo birajući novogodišnje poklone za naše mališane. A da li smo ikada pomislili šta oni stvarno žele? Ovo je neobično i duhovito „pismo“ Deda Mrazu, pisano iz ugla 10-mesečne bebe

Pismo Deda Mrazu iz ugla desetomesečne bebe

Misliš da tvoja beba zaista želi one šarene drvene kocke ili onu preslatku plišanu igračku? Sezona praznika je već u toku, pisma Deda Mrazu su već napisana i verovatno već imate na umu šta će vaše dete pronaći ispod jelke.
Ali jeste li razmišljali o tome šta vaša beba zaista želi za praznike?
Duhovita mama i stend-ap komičarka Rakel D Apik napisala je odlično pismo za Deda Mraza iz perspektive svoje 10-mesečne bebe.

Prenosimo ga u celosti:

"Dragi Deda Mraze,

ja sam 10-mesečna beba i pišem ti jer je moja mama poslala pismo, a njeno pismo ni na koji način ne predstavlja stvari koje ja zaista želim. Baš me briga za drvene kocke!
I znam da ćeš se sada šaliti i reći da je sve što mi bebe želimo u stvari papir za umotavanje i kutija. Istina, Dedice, istina je. I želimo te stvari. Ali ja imam veliki broj dodatnih stvari koje jako, jako želim.

Moj spisak je u nastavku. Uživaj u praznicima!

1. Kabl od laptopa

Želim ovaj kabl više nego što sam ikad nešto želela. Takođe, želim produžni kabl sa narandžastim dugmetom koji može da se pali i gasi. Bilo bi mi okej da dobijem samo i nekoliko običnih kablova, ali baš bih jako želela ove specifične koji se nalaze iza radnog stola moje mame i pored ventilatora (čiji kabl isto jako želim).

2. Ovaj zidni zabavni centar

Nemam pojma zašto moja mama ne želi da se igram sa ovim, kad se očigledno radi o dečjoj igrački. Htela bih jedan ovakav za svoju sobu.

3. Pravi ključevi

Jako bih volela set ključeva, ali onih pravih, kućnih. Za jelo, naravno - samo metalni dolaze u obzir. Molim te, nemoj mi kupovati one plastične. Nisam mala. Znam da plastični ključevi nisu pravi ključevi.

4.  Svačije naočare

Naočare skidam svakoj osobi koja ih nosi, a koju upoznam. Volela bih jedan svoj par, naravno, isto za jelo.

5. Sadržaj ovih stvari

Jako bih volela kad bi se sadržaj ovih stvari ispraznio na pod, posebno stvari poput iskorištenih vatica, zubnih konaca i sličnih super sitnica. Ako bi samo ispraznio sadržaj kante za đubre i poklonio mi ga u zamotanoj kutiji, to bi isto bilo u redu.

6. Šaka puna pseće dlake

Ovo je odličan poklon! Pokušavam našem psu stalno čupati dlaku, ali uvek se izmiče pa mi je teško da sakupim poštenu kolekciju. Moja omiljena stvar je da stavim dlaku u usta i onda istog trenutka shvatim da nisam htela to da uradim.

7. Rupa u podu

Ovo je tako čudna životna dilema. Satima provodim gledajući u tu rupu na parketu i bockam je svojim prstićima. Znam da ne mogu kao poklon dobiti 'rupu', rupa nije stvar, nisam glupa. Ali, želim ovu rupu na podu kao što je Gandi želeo mir. Kao što naš pas želi da liže moje lice. Kao što moja mama želi da prestanem da joj skidam naočare.

8. Ova stvar koja se svako malo pojavi u našem stanu

Nemam pojma šta je tačno ovo. Sve što znam je da želim to da imam u rukama i stavljam u usta, a ne da se moja mama pojavi i svaki put viče na mene nešto poput: "Ne diraj to!! Koliko često moram da čistim ovaj prokleti hodnik?!"

9. Pseća hrana

Svaki put kad se približim ovoj hrani, neko me povuče od nje. Ako ne žele da je jedem, zašto je onda na podu?

10. Jedan ovakav

Ne znam još čemu oni služe, ali očigledno su jako zabavni kad toliko ljudi oko mene gleda u njih.

Pripremila: Vesna S. Izvor: miss7mama