Faze roditeljstva

Postoji li rešenje za miran san vašeg deteta?

Najveći strah svake mame posle napornog dana, je scenario u kojem se beba budi nekoliko puta tokom noći, buđenje uvek prati plač koji odjekuje sobom u “gluvo doba”, uzimanje bebe iz kreveca i ljuljanje u naručju dok ona ponovo ne zaspi.

Postoji li rešenje za miran san vašeg deteta?

Sve to ume nekada da traje duže, nekada kraće, ali je svaki minut usred noći mami dugačak kao sat.

Šta mame mogu da urade kako bi osigurale da njihova beba spava celu noć, a samim tim i sebi obezbede neophodan odmor? Da pravilno biraju namirnice koje bebama daju pred spavanje, jer koliko god da su neke namirnice dobre za bebinu ishranu, one mogu uticati na nemiran san bebe, jer joj daju dodatnu energiju.

S druge strane, postoje namirnice koje pomažu bebi da lakše zaspi i spava mirnim snom tokom cele noći.

Žitarice

Žitarice u ishrani najmlađih su veoma važne kao glavni izvor složenih ugljenih hidrata koji su neophodni za rast i razvoj zato što sadrže značajne minerale i vitamine. Pored toga, one pomažu bebi da lakše zaspi, jer često u sebi imaju sastojke koji blagotvorno deluju na organizam, poput melatonina koji se može naći u ovsu.

Kako su obogaćene gvožđem, žitarice predstavljaju važan deo bebine ishrane u uzrastu uvođenja dopunske hrane, a sadrže i veoma značajna dijetetska vlakna koja utiču na dobar rad creva i varenje uopšte.

Banane

Pored toga što ih sva deca brzo zavole, banane su odličan izbor pred spavanje jer sadrže magnezijum koji prirodno opušta mišiće. Takođe, sadrže melatonin i serotonin koji pomažu telu da se smiri i utiču na regulisanje ciklusa spavanja.

Mleko

Opšte su poznate blagodeti mleka pred spavanje, posle kog beba lagano tone u san. To je zbog toga što mleko sadrži triptofan, aminokiselinu koja uzrokuje pospanost.

Pored mleka postoji još namirnica koje su prirodno bogate triptofanom, kao što su ćuretina ili piletina, jaja, mahunarke, spanać i razne druge biljne namirnice.

Ako su vaš izbor ipak mleko i žitarice, obavezno probajte Nutrino mlekce! Ovo mlekce je zapravo tečna žitna kaša, već spremna za upotrebu, a sadrži upravo mleko i žitarice koje detetu pružaju osećaj sitosti, jer su bogate vlaknima.

Preporučuje se bebama nakon navršenih 6 meseci, a idealno je za konzumiranje i kod kuće i kada ste u pokretu, jer je dostupno u Tetra Pak pakovanju.

Nutrino Mlekce je dodatno obogaćeno inulinom, koji je dobar za imuni sistem i digestivni trakt deteta, jer pripada grupi prebiotika i stimuliše rast bakterija mlečno kiselinskog vrenja – probiotika. Inulin može povećati apsorpciju kalcijuma u organizmu, pomaže razvoju normalne crevne flore i deluje kao bilo koje biljno vlakno – olakšava probavu.

Pored toga, prednost ovog mlekca je i to što je odličnog ukusa, pa će ga beba sigurno zavoleti. Dobro poznati ukusi - ovas u kombinaciji sa bananom i ovas u kombinaciji sa keksom od sada su dostupni u novom, redizajniranom pakovanju, nepromenjenog sastava. A od nedavno je dostupan i novi ukus – pirinčana kaša.

Bez obzira na to za koji ukus se opredelite, možete biti sigurne da će vaši mališani biti siti i lepo spavati, a svi zajedno se sutra probuditi odmorni i naspavani, puni energije za nove avanture.

Promo tekst