Faze roditeljstva

VANJINE PRIČE V DEO: Uskoro idemo kući!

Svi znamo kako je ženama kad odu na porođaj, ali nikada se verovatno nismo zapitali kako sve to „preživljavaju“ bebe i kako izgleda iz njihovog ugla kad se rode. E pa beba Vanja će nas, uz pomoć mame Višnje, upoznati s tim stvarima...

VANJINE PRIČE V DEO: Uskoro idemo kući!

bAko do sada niste pročitali Vanjine priče, krenite od početka. A ako jeste i s nestrpljenjem čekate, evo novog nastavka…

Moja mama se samo smeje, ponavlja hvala, hvala i govori iznova i iznova koliko sam težak i dugačak. Ipak, nije mi dosadna, simpatična je veoma…naročito kad nabaci osmeh čim me vidi.

Drži neki sir sa rupama, mleko i kuvana jaja na simsu sa spoljne strane prozora. Čita knjigu kad ja nisam tu, a onda je brže bolje zaklopi kad mene donesu. Ja ne jedem to sa prozora, već jedem mamu.

Mama i jaJa sam ovaj musavi, ne zamerite, taman sam završio s klopom :)

Za dva dana idemo nekoj kući, gde nas čeka tata, onaj stariji vrat, onaj beli, dlakavi sa repom i afrički patuljasti bež (to stvarno ne znam šta je, da li se jede ili oblači).

Kod mame u sobi je baš lepo i veselo i volim da dolazim tu. Uhvatim druga Gegu pod ruku, legnemo u ona kolica za desetoro i odvezemo se kod mame i Tamare, na klopu i maženje. One stalno ciče i kikoću se, pa mi nije jasno zašto toliko pričaju o toj kući. Ja nigde ne bih išao odavde.

U stvari…doveo bih samo tatu ovde, nisam ga video tri dana, i baš, baš mi nedostaje.”

Nastaviće se…

Sve prethodne priče možete naći OVDE.

Pripremila:Vesna S. Izvorvisha_sila Foto: Freepik, privatna arhiva