Faze roditeljstva

VANJINE PRIČE VI DEO: KOD KUĆE JE BAŠ LEPO!

Svi znamo kako je ženama kad odu na porođaj, ali nikada se verovatno nismo zapitali kako sve to „preživljavaju“ bebe i kako izgleda iz njihovog ugla kad se rode. E pa beba Vanja će nas, uz pomoć mame Višnje, upoznati s tim stvarima...

VANJINE PRIČE VI DEO: KOD KUĆE JE BAŠ LEPO!

Napravili smo malu pauzu, ali evo nastavljamo sa pričama bebe Vanje. Ovog puta ih je čekao izlazak iz porodilišta a evo kako je to izgledalo iz njegovog ugla:

“ Vozio sam se liftom na dole. Obukli su me u malo odelo koje su mi tata i mama kupili na Malti, a onda me spustili u korpu, pa korpu u automobil. Taj put od izlaza iz porodilišta do auta, bio je moj prvi boravak napolju. Ta vožnja autom, moja prva vožnja.

Došli smo konačno toj kući o kojoj se toliko priča ovih dana. Lepo je, da vam kažem. Toplo je, ima mnogo više boja nego tamo gde smo bili sa okruglim ženama i bebama poput mene. Krevet mi je oooogroman, da umem valjao bih se po njemu.

Ovo smo moja mama, Smoki i ja (mada se skoro ni ne vidim)

Mama mi stalno daje da je jedem i to me čini jako srećnim. Došla je i baka i donela neke žaklave zbog kojih mama pada u trans. Pojela je više od pet, ali ja znam samo do pet da brojim. Što više žaklava pojede, to je i mama ukusnija, zato živele žaklave sa orasima!

Konačno upoznajem i Smokija. Za razliku od svih ostalih, i on je mali kao ja. Stalno je u istoj odeći i ništa ne razumem njegov jezik. Zovu ga polako, polako, polako... Tako sam bar čuo…”

Nastaviće se…

Sve prethodne priče možete naći OVDE.

Pripremila:Vesna S. Izvorvisha_sila Foto: Freepik, privatna arhiva