Faze roditeljstva

VANJINE PRIČE VIII DEO: MOJE PRVO PUTOVANJE

Svi znamo kako je ženama kad odu na porođaj, ali nikada se verovatno nismo zapitali kako sve to „preživljavaju“ bebe i kako izgleda iz njihovog ugla kad se rode. E pa beba Vanja će nas, uz pomoć mame Višnje, upoznati s tim stvarima...

VANJINE PRIČE VIII DEO: MOJE PRVO PUTOVANJE

Ako do sada niste pročitali priče bebe Vanje, krenite od početka. A ako jeste i s nestrpljenjem čekate nove, evo još jednog nastavka...

"Vozili smo se sto sati u automobilu. Ne kažem da mi smeta, tata lepo vozi, malo sam spavao, malo sam klopao, malo mi je mama pevala... Ipak nije mi bilo jasno gde smo krenuli i da li ćemo se ikada vratiti kući.

Stigli smo u jednu veeeeeliku zgradu od stakla koja ni malo ne liči na dve zgrade u kojima sam do sad bio. Ova zgrada miriše puno lepše, odmah po ulasku se čuje lepa muzika i svi su tako ljubazni prema nama.

Čini mi se da se posebno iznenade kad vide mene. Znam da male bebe umeju da izazovu osmehe, da razneže ljude, da ih čak i rasplaču, ali ovde svi pitaju "koliko ima?", a mama stalno odgovara "skoro dva" i to nekako brzo, hitro, da ona uvek prva odgovori, nikako ne dajući tati šansu da i on kaže.

Koliko imam čega? Imam pune dve noge, pune dve ruke, puna dva uha, puna dva oka, imam puno više pelena i kose od "skoro dva" i nikako mi nije jasno, o čemu se priča. Imam nešto manje od dve obrve, ali skoro sam siguran da nije o tome reč. I zašto mama brine danas više nego juče i prekjuče?

Mamu i tatu sam doveo na odmor i opuštanje, mada sam se ja već prilično opustio 

Ispostavilo se da imam "skoro dva" meseca, iako to nije baš potpuno tačno, i teško mi je da priznam, ali mama malo laže. Kasnije sam shvatio da bebe retko posećuju hotele, retko idu sa mamom i tatom na SPA vikend i da je to uzrok mamine brige i te male laži gde ja, koji sam tek napunio mesec dana, imam "skoro dva". Imaću, imaću, ali za tri i kusur nedelje.

Dakle, ponosno vam pričam o tome da sam sa punih mesec i koji dan više, po izuzetno lepom i toplom vremenu, jednog martovskog vikenda, odveo mamu i tatu na odmor i opuštanje u kome smo svi uživali. Znam, strava smo!"

To bi bilo to! Za sada. Neizmerno se zahvaljujemo mami Višnji i bebi Vanji, koji su nas iz nedelje u nedelju uveseljavali svojim pričama iz sasvim drugačije ugla.

Sve prethodne priče možete pročitati OVDE.

Drage trudnice, mame i tate, ako i vi želite da podelite svoju priču iz života ili ispričate neko lepo iskustvo, napišite i pošaljite na mejl [email protected] (sa naznakom MOJA PRIČA) i mi ćemo objaviti. 

Pripremila:Vesna S. Izvorvisha_sila Foto: Freepik, privatna arhiva