Faze roditeljstva

Voće u ishrani dece – obavezno, ali provereno

I najmlađi, a i oni malo stariji raduju se proleću, sunčanim danima i provođenju više vremena u prirodi i na otvorenom. A radujemo se i povratku sezonskog voća i povrća i raznovrsnijoj ishrani, zahvaljujući većem izboru namirnica i osveženja koja su „rezervisana za ovo doba godine“.

Voće u ishrani dece – obavezno, ali provereno

Voće je izuzetno važno u našoj ishrani, jer obiluje vitaminima i mineralima kojih u drugim namirnicama neretko nema. Kada je u pitanju ishrana dece, ono je nezamenjivo i od pet preporučenih obroka, potrebno je da minimum tri budu ona koja sadrže voće i povrće, budući da ove namirnice jačaju imuni sistem i pomažu da dete bude zdravo.

Ali važno je povesti računa o tome gde nabavljamo voće i kakvog je ono kvaliteta. Pri izboru voća, teško je znati kako je uzgajano, kada je ubrano, kako je skladišteno i transportovano do prodavnice. Organsko voće jeste najbolji izbor, ali se ono teško nalazi, pa roditelji često nisu u prilici da kontrolišu kvalitet svežeg voća i povrća, kao i njegovo poreklo. Ukoliko imate svog proizvođača i prodavca kome verujete, bićete sigurniji da ste detetu dali kvalitetno i netretirano voće. Namirnice koje se prodaju u marketima prošle su neophodne kontrole pre nego što su se našle na policama, ali mogu da sadrže određenu količinu kontaminata koje ne škode odraslom čoveku, a na koje dete može imati reakciju, budući da se njihov organizam tek navikava na nove ukuse.

Večita dilema kada su u pitanju kupovne kašice je njihov kvalitet i upravo poreklo namirnica u njima, ali roditelji bi trebalo da znaju da kupovne kaše moraju da prođu stroge kontrole porekla i kvaliteta sastojaka, što im ponekad čak daje prednost u odnosu na sveže voće i povrće, kupljeno na pijaci i u prodavnici. Ako birate ovakve proizvode, obratite pažnju na deklaracije, jer dečja hrana ne sme da sadrži aditive, konzervanse, pojačivače ukusa ili bilo koje druge supstance na koje dete može reagovati.

U potrazi za takvim proizvodima na našem tržištu, mi smo ih pronašli u Nutrino asortimanu dečje hrane. Proizvedeni u domaćoj Fabrici dečje hrane, sa višestrukim kontrolama proizvodnog procesa, od ulaznih sirovina, do finalnog proizvoda, predstavljaju pouzdan izbor kako za bebe čija je ishrana izuzetno osetljiva, tako i za stariju decu. Ono što je dodatno važno, a što treba znati je činjenica da ne može svaka jabuka, kruška ili jagoda da bude deo ovih proizvoda, već se bira prirodno, najkvalitetnije voće koje je odobreno za proizvodnju dečje hrane. U zaista velikom izboru različitih ukusa i kombinacija voća, naši favoriti su Voćni pire - jabuka i banana sa keksom, Voći pire - jabuka, kruška i banana sa žitaricama, kao i Voćni pire - jabuka, kruška i breskva, a mame će obradovati i praktična, mekana pauč ambalaža, sa zatvaračem koji omogućava ponovnu upotrebu i istovremeno sprečava curenje, što je čini idelanom za konzumiranje van kuće.

Ne postoji zamena za voće u ishrani vašeg deteta i ono je izuzetno važno za pravilan rast i razvoj, pa ne dozvolite da vas dileme u vezi porekla voća obeshrabre. Ukoliko ste u mogućnosti, birajte pouzdane namirnice i proizvođače ili odaberite proverene kupovne proizvode i odvojite malo vremena da pročitate deklaracije na njima.

Promo text