Faze roditeljstva

Beba na prednjem sedištu - da ili ne?

U okviru mesečnog programa za trudnice "Mlečni put", sad već tradicionalno, održano je predavanje o upotrebi dečjih auto sedišta u prostorijama Hyundai Srbija centra.

Beba na prednjem sedištu - da ili ne?

U okviru programa "Mlečni put" kompanija Bio Save sa kompanijom Hyundai Srbija, jednom mesečno organizuje edukaciju u okviru kampanje “Superheroji na putu”, koja ima za cilj osnaživanje svesti o potrebi posedovanja, korišćenja i pravilne upotrebe dečijih sedišta. Događaj je i ovog puta održan u Hyundai centru na Novom Beogradu, gde su sadašnji i budući roditelji imali priliku da uz dvosatni program saznaju sve o ovoj temi tokom predavanja Biljane Kordić, pedagoškog savetnika i diplomiranog inženjera saobraćaja.

SAVET MESECA

Beba na prednjem sedištu– da ili ne?

- Često se dešava da samo jedan roditelj prevozi dete. Auto sedišta iz grupe 0 i 0+ (do 13kg, odnosno 18 meseci)  postavljaju se u smeru suprotnom od  smera vožnje i u principu se uvek postavljaju na zadnje sedište. To je najbezbedniji način za prevoženje deteta. Međutim, ova sedišta se mogu postaviti i na prednje, suvozačko sedište, ali  airbag mora biti isključen, jer bi pri sudaru mogao da povredi bebu. Ukoliko roditelj želi da stavi bebu na suvozačko sedište onda obavezno mora da deaktivira air bag čiji je prekidač vidno obeležen i nalazi se u zoni kod kolena suvozač (okrene se oznaka OFF) - objasnila je Biljana Kordić.

Tri para su i ove nedelje na poklon dobila po dečje auto sedište od našeg partnera Hyundai Srbija a svi roditelji su dobili knjigu priča autorke Biljane Kordić, pod nazivom “Čarobne priče o saobraćaju."

By Bebologija