Faze roditeljstva

Ispovest poznate mame zaslužuje pohvalu

Postporođajna depresija pogađa mnoge mame, a svoje iskustvo sa javnošću podelila je i teniserka Serena Vilijams, koja je otkrila da je 11 meseci posle porođaja patila od ovog poremećaja i da sada uviđa da je to potpuno normalno

Ispovest poznate mame zaslužuje pohvalu

Iako je u javnosti često govorila o roditeljstvu, nedavno je ponovila da se ne oseća kao dobra mama iako joj je njena ćerka apsolutni prioritet u životu - ističe Serena Vilijams.

"Prošla nedelja bila je izuzetno teška za mene", napisala je na jednoj od svojih objava na Instagramu. 
Poznata teniserka hrabro je priznala sebi, a i drugima, da mnogo čita o postporođajnoj depresiji koju je osetila kad je rodila ćerku. 

"Čula sam da ona može da traje i do tri godine ako se žena ne obračuna sa svojim osećanjima. Pričam često o svemu sa svima. Normalno je što mislim da ne radim dovoljno za svoju bebu. Potpuno je normalno", napisala je uz preporuku svim mamama da budu što više uz svoju decu. 

Serena je priznala i da joj ćerka često nedostaje jer zbog životnog stila i odabira posla vrlo često nije pored nje.

"Meni moja ćerka stalno nedostaje. Ali, moram da radim, treniram. Takav je život", rekla je teniserka.

Serena se pohvalila i da je potpuno samostalno brinula o bebu do njenih šest meseci, a onda je morala da počne sa treninzima. 

"Držala sam je u naručju i rekla sam joj da moram da radim, da se malo udaljimo, ali da ćemo uvek biti tu jedna za drugu", nedavno je rekla medijima.

Sve mame prolaze kroz isto, bilo da su poznate ili ne, zaposlene ili ne, jer one su majke, koje su ta mala, slatka bića donele na svet.

Drage mame, nema razloga da se osećate loše, ako nekada  i Vama bude “svega preko glave”, jer je to potpuno normalno. Volite svoje mališane i sve će doći na svoje mesto.