Faze roditeljstva

Mamin najbolji pomoćnik - nosiljka za bebe Jagy Carriers

Bilo da vam je sa bebom već stiglo mnogo sreće u dom ili se tek radosno pripremate za njen dolazak, odlučiti se za pravu nosiljku nije lako, jer treba pronaći onu koja pruža sigurnost i garanciju da ste izabrali najbolje za sebe i svoje dete.

Mamin najbolji pomoćnik - nosiljka za bebe Jagy Carriers

Najbolje nosiljke omogućavaju idealne položaje za nošenje i optimalni razvoj deteta, ali i ublažavaju fizički napor roditelja raspoređujući težinu deteta poštujući anatomiju čoveka.

Nošenje deteta je prirodan i najlepši način za uspostavljanje bliskog, toplog i prijatnog odnosa između roditelja i deteta. Korišćenje nosiljki postaje sve popularnije jer su jednostavno i praktično sredstvo uključivanja dece u sve aspekte života već od najranijeg uzrasta.

Nosiljke za bebe su postale „must-have“ proizvod u zemljama Zapadne Evrope već od prvog dana rođenja, a u zemljama regije popularnost i potražnja za nosiljkama za bebe je iz dana u dan sve veća. Mame osećaju bliskost sa bebom, jednostavne su za korišćenje, pomažu kad beba ima grčeve. A tate? Tate opisuju nošenje beba kao posebno iskustvo koje im pomaže u zbližavaju sa bebom, ali i lakšom komunikacijom prilikom odlaska u šetnju.

Kada početi sa nošenjem? Koju nosiljku odabrati? Da li su nosiljke komplikovane za korišćenje?

Konsultovali smo se sa Jagy Carriers, brandom koji se bavi proizvodnjom i prodajom nosiljki za bebe i dodatne opreme za nošenje beba. Pored toga su i obučeni partner Die Trageschule (konsultantska mreža za nošenje beba), a nosiljke su rađene po evropskim standardima i imaju Hip Dysplasia sertifikat. U nastavku donosimo nekoliko ključnih odgovora kada je reč o izboru idealne nosiljke za bebe.

Kada početi sa nošenjem beba?

- Bebe vole da su u vašem naručju. Bebe osete bliskost i ljubav tokom nošenja, tako je i nastao Jagy Carriers slogan “Carried by Love”.

Sa nošenjem beba može se početi već od prvog dana rođenja. Idealne nosiljke za početak su elastične ili tkane marame. Marame se mogu koristiti i tokom trudnoće kao potpora trudničkom stomaku. Elastične marame su izrađene od pamučnog platna, a idealno je da se koristite do bebinih 8 kg težine. Elastična marama se postavlja u tri sloja.

Ukoliko se ipak odlučite za nosiljke sa kopčama potrebno je sačekati da beba napuni minimalno mesec dana i ima 4+ kilograma težine – kaže za naš sajt Arijana Katana vlasnica branda Jagy.


Arijana Katana vlasnica branda Jagy

Koju nosiljku odabrati?

Za one koji su nestrpljivi da sa bebom što pre izađu napolje ili im je potrebna pomoć kad beba ima grčeve već na samom početku, idealan izbor je elastična marama.

Ukoliko ipak želite iskoristiti maksimum od nosiljke, onda su nosiljke sa kopčama pravo rešenje. Ove nosiljke možete dugo da koristite, pa tako Jagy baby size nosiljka može da se koristiti čak do 2+ godine. Ukoliko planirate puno vremena da provodite napolju, u šetnjama sa bebom i porodicom Jagy nosiljka sa kopčama je idealno rešenje, a dostupne su na web shopu www.jagy-carriers.com. Jagy Carriers šalje proizovde u sve zemlje Evrope.

Da li su nosiljke komplikovane za upotrebu?

Nosiljke sa kopčama su jednostavne za korišćenje. Potrebno je podesiti nosiljku na početku prema uzrastu bebe i prema konstituciji roditelja. Video uputstva možete pogledati na @jagycarriers društvenim mrežama (Instagram/IGTV ili facebook).

Koji je ispravan položaj bebe u nosiljci?

Upravo slovo J kao logo na Jagy Carriers znaku je idealan ergonomski položaj koji beba treba da postigne u nosiljci. Dalje, bitan je M položaj nogu. Zato je panel potrebno podesiti od kolena do kolena bebe, a guza će biti ispod nivoa kolena. Nosiljka treba da ima blagu potporu za glavu, ali nikako da sputava bebine pokrete. Rukice malih beba su postavljene ispred, odnosno na grudima majke. Važno je da beba može slobodno da diše, dakle da nosiljka ne prekriva glavu.

Kada započeti sa nošenjem na leđima?

Idealno je menjati položaj nošenja beba kako ona raste. Od 1. do 5. meseci beba se nosi isključivo napred okrenuta prema onome ko je nosi. Sa 4-5 meseci beba se može nositi sa strane, a kada samostalno sedi, možete je nositi i na leđima.

Kako bi omogućili sve navedene položaje Jagy je razvio novu, premium nosiljku koja će se u prodaji naći uskoro, takođe putem online shopa.

Koje su prednosti nošenja bebe u nosiljci za bebu?

Beba se oseća sigurno u majčinom zagrljaju. To je bebin ceo svet, zaštita, sigurnost. Kada beba ima grčeve ili kada je uznemirena nosiljka je savršen izbor da joj pružite utehu i smirite. U nosiljkama beba lakše komunicira sa roditeljima i upoznaje okolinu. Kada bebe prohodaju, nosiljka je odličan izbor da kratko odmore nakon igre u parku ili nakon šetnje.

A prednosti za mame?

Mame lakše ostvaruju povezanost sa bebom. U toku dana dok je beba u nosiljci mogu se obavljati i lakši kućni poslovi. A u šetnjama se može jednostavnije komunicirati sa bebom i upoznati je sa okolinom sa kojom se prvi put susreće.

Da li su nosiljke teške za održavanje?

Nosiljke se ne peru često. Dovoljno je oprati prvi put nakon kupovine prema uputstvu proizvođača, a zatim po potrebi povremeno. Nosiljke se suše na vazduhu.

Osim nosiljki za bebe Jagy Carriers nudi i glodalice koje služe za zaštitu naramenica kada bebi niču zubići ili prilikom bljuckanja, tako da je dovoljno oprati samo taj deo. Glodalice, te pojasne torbe za nosiljke u koje se može staviti novčanik, ključevi, maramice su dodatni asortiman koji nudi Jagy Carriers. A u zimskim danima popularni su i prekrivači (coveri) i i jakne za nosiljke koji će utopliti mamu i bebu tokom nošenja, a često se coveri koriste i kao prekrivači za kolica obzirom da su izrađeni od toplih materijala i štite bebu od vetra i kiše/snega.

Koji su planovi za razvoj Jagy Carriers u narednom periodu?

Nosiljke za bebe su postale must-have proizvod, pa je potražnja za njima svakog dana sve veća. Roditeljima olakšava svakodnevnicu, jer u nosiljkama pored toga što se beba oseća sigurnije odlazak u šetnju je postao jednostavniji.

Zato su naše aktivnosti, u narednom periodu, usmerene u tri ključna pravca: razvoj novih proizvoda, otvaranje i plasman na nova EU tržišta, ali i konstantno ulaganje u odnose sa kupcima. Naša “Jagy porodica” iz dana u dan je sve veća i predivan je osećaj kada nam roditelji koji koriste naše proizvode uzvrate pohvalama koliko im “Jagy” olakšava svakodnevicu. Zato se trudimo da uvek damo svoj maksimum i budemo na raspolaganju našim kupcima.

Promo tekst