Faze roditeljstva

Nataša Vukoje: Ovako je prošao moj porođaj u Španiji

Bivša košarkašica i manekenka Nataša Vukoje porodila se i na svet donela zdravog dečaka, a danas je s nama podelila priču o porođaju. Pročitajte...

Nataša Vukoje: Ovako je prošao moj porođaj u Španiji

Nataša i njen suprug, španski sportski stručnjak Horhe Mendez, sinu su dali ime Luka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasa Vukoje (@vukojenatasa) on

"Dobar dan Instagram svete. Luka nam je stigao. Mogu samo da vam kažem da je ovo bio najuzbudljiviji vikend u mom životu", poručila je Nataša.

A danas posle dvanaest dana od porođaja Nataša je na svom Instagramu podelila priču o porođaju, koju vam prenosimo:

" Danas možemo da pričamo o porođaju. Prošlo je već dovoljno dana (čitavih 12) gde su emocije i utisci na svom mestu.

Prvi put sam se porodila na carski rez. Računala sam, verovatno će i drugi put biti tako... No, u Španiji, tu opciju ostavljaju za kraj, samo ako umireš.

Situacija je ista kao prvog puta, uslova za porođaj nema. Kontrakcija nema, beba velika otvorenost nula. I naravno, pokušavamo prirodnim putem da se porodim. Epidural – svakako.

Ležim prvo 9 časova priključena na monitor, ništa se ne dešava. Sutra nastavljamo. Posle 12 sati drugog dana, znam da se porođaj bliži. Dolazi anesteziolog. Daje mi epidural. Nakon 10 minuta zaključuje da epidural ne daje efekat. Samo pola tela je odreagovalo. Imam kontrakcije i osetim sve samo na levoj strani, užas. Odlučujemo, vadimo ovaj i daje mi drugi. Srce mi lupa, noge mi se tresu od straha, jer da je epidural delovao ne bi mi se tresle.

Drugi je bio efikasan. Dolaze dve babice, navlače samo rukavice (ništa kapice) i kažu počinjemo. Šta sad počinjemo pomislih??

Kažu: "Tata, nas dve smo žene, a tvoja supruga je visoka, trebaće nam tvoja pomoć." 

Šta će, nisu navikle na žene sa dugim nogama. Jorge s jedne strane, njih dve na svojim mestima i kažu: Probale smo mi Kundalini yogu, vatreni udisaj i izdisaj, plus pritisak dole...I to je to.

Da li je bolelo? Jesteee. Plakala sam, čula me cela bolnica.

Da li sam se kroz plač i smejala, jesam, kad mi je Jorge rekao: još samo jednom, i naš sin je tu!

Da li plačem i sada. O Daaa!

Jer se sećam svakog trenutka, jer to što je bolelo ne želim da zaboravim, jer što je bilo lepo, tek to ne želim da zaboravim, i zato je to najposebniji dan mog života. Jer shvatiš šta sve telo može da podnese da bi jedna beba, koja će sutra biti veliki čovek, došla na ovaj svet.“ - napisala je Nataša.

By Bebologija