Faze roditeljstva

Septembarske bebe - evo po čemu se razlikuju

Specifične su, vrlo inteligentne i nimalo sklone sukobima...To su septembarske bebe.

Septembarske bebe - evo po čemu se razlikuju

Donosimo sedam razloga zašto su deca rođena u septembru posebna, a neke tvrdnje su i naučno potvrđene.

Mali genijalci

Prema istraživanjima, ljudi koji su rođeni u septembru puno se brže razvijaju u ranom detinjstvu. Takođe, 20 posto je veća mogućnost da će zbog svojih uspeha u školskim klupama pohađati najelitnije fakultete. Istraživanje objavljeno u National Bureau of Economic Research otkrilo je da su deca rođena u septembra često uspešnija tokom školovanja. Naime, spadaju u polovinu starije dece u razredu, a to često dovodi do većeg uspeha jer u ranom uzrastu i šest meseci čini veliku razliku.

Sportski su tipovi

Bebe rođene u ovom mesecu imaju fizičke predispozicije za bavljenje sportom i među njima je najviše vrhunskih sportista. “Deca rođene na severnoj hemisferi tokom jeseni, imaju malo veću mišićnu masu i  ranije postaju fizički aktivni”, izjavio je dr. Gavin Sandercock sa Univerziteta Essex.

Viši su od ostalih

Ako se uporede s decom koja su rođena tokom proleća i zimskih meseci, rođeni u septembru u proseku su viši. Jednim delom to ima veze s većim količinama vitamina D kojem su izložene majke tokom poslednjih meseci trudnoće.

Otporniji su na astmu

Istraživanja su pokazala da su bebe rođene u jesen najčešće alergična na jaja, kikiriki i mleko.  Međutim, otporniji su na astmu.

Manja je verovatnoća da će upadati u nevolje

Istraživanje prema kom su deca rođena u septembru uspešnija u školi pokazalo je i da će ta deca imati manje problema sa zakonom nego deca rođena tokom avgusta. Razlog je taj što su među starijom decom u školi pa su automatski odgovorniji kako za sebe tako i za drugare iz razreda.

Slave rođendan u najpopularnijem rođendanskom mesecu

Septembar je mesec s najviše rođene dece u Americi, ali i mnogim drugim zemljama. Nekoliko naučnika uporedilo je podatke o broju rođenih i otkrili su kako je baš ovaj mesec najpopularniji za rođenje. To pripisuju božićnim i novogodišnjim praznicima. Smatraju kako je to vreme kad je najveća verovatnoća da će žena ostati u drugom stanju.  Prema Mattu Stilesu koji je prikupio podatke o rođenima između 1994. i 2014. najviše dece rađa se baš 9., 12. i 19. septembra.

Tvrdoglavi i veoma inteligentni

Govore vrlo jasno, znaju šta hoće i žele da sve bude završeno odmah. Septembarske bebe su sjajne u brizi o drugima i o životinjama. Umeju da budu samokritični, kritikuju i druge, ali umeju da reše problem. Tvrdoglavi su, ali ipak ljubazni i inteligentni.

By:Bebologija

Izvor: miss7mama.24.sata.hr