Faze roditeljstva

VANJINE PRIČE III deo: Mama, ja sam spreman! A ti?

Svi znamo kako je ženama kad odu na porođaj, ali nikada se verovatno nismo zapitali kako sve to „preživljavaju“ bebe i kako izgleda iz njihovog ugla u trenutak kada se porođaj približava. E pa beba Vanja će nas, uz pomoć mame Višnje, upoznati s tim stvarima...

VANJINE PRIČE III deo: Mama, ja sam spreman! A ti?

A evo i nastavka priče o tome kako izgleda iz bebinog ugla dok se mama porađa...

“Čini mi se da je mama na trenutak dremnula, pa sam mogao i ja, mada mi baš, baš, nedostaje ona voda iz bazenčića. I dok sam, na tren zatvorio oči, video sam sledeću sliku…

“Ovo je Marli, naš pas, na trosedu kod moje bake. Mirno leškari ušuškan u neko ćebe. U trenutku kada je ova slika nastala, niko drugi nije bio ovako miran i spokojan kao on. Baka sedi u svojoj fotelji, nasuprot Marlija, i tata je bio do malo pre tu, a moj stariji vrat se brine za mamu, mazi je po stomaku, a mene još nije stigao da zavoli više od nje, a mama i ja... Nama je najzabavnije!

Mama sada više ne govori da je bole leđa, već kaže da je boli sve. Čuo sam je kad je pitala jednu od onih šarenih, mirišljavih teta nešto poput ‘jel mogu da dobijem nešto protiv golova? Koliko se ja razumem u sport, za golove je potrebna lopta, a ja je nigde ne vidim. Možda su je samo dobro sakrili od mene. Deca baš vole da se igraju.

Ne znam kako da joj kažem da ni meni nije baš lepo, imam nešto oko vrata, bazenčić je i dalje prazan, a i ona me nekako čudno gurka, kao da joj ja odjednom smetam. Baš čudno...nije pre bilo ovako.

Mama razmišlja o tome kako da nam što pre bude bolje i nakon skoro 7 sati mučenja, jedna frćkokosa doktorka, privlači stoličicu, vikne jako “šestica!!!” tako da je sve druge mirišljave, šarene tete čuju, i dok se svi okupljaju oko nas, pita mamu “jesi li spremna da upoznaš svog sina?”

A taj sin, mislim da sam to ja! I ja sam spreman gospođo frćkokosa, i ja sam spreman da upoznam moju MAMU, konačno…

Nastaviće se…

Sve prethodne priče možete naći OVDE.

Pripremila:Vesna S. Izvorvisha_sila Foto: Freepik, privatna arhiva