Faze roditeljstva

7 ideja kako da iskoristite poslednje nedelje trudnoće

Poslednjih nekoliko nedelja pred porođaj je uzbudljivo i veoma posebno vreme. Evo nekoliko predloga kako biste mogle da provedete poslednjih par nedelja trudnoće…

7 ideja kako da iskoristite poslednje nedelje trudnoće

Većina trudnica otvori porodiljsko bolovanje nekoliko nedelja pre rođenja bebe. To vreme u kome iščekujete porođaj i bebu, a ne radite je uzbudljivo i blaženo u isto vreme, mada će se mnoge trudnice složiti da može biti i pomalo teško, zbog veličine stomaka. Buduće mame, pročitajte neke od predloga i iskoristite poslednje nedelje trudnoće najbolje što možete.

1. Na šoljici “razgovora” s dobrom prijateljicom

Naravno, biće puno prilika za druženje s prijateljicom i kad beba stigne, ali vaši razgovori verovatno više neće biti isti (i verovatno nećete biti same). Jedna od stvari koja će biti ista je samo kafa ili čaj koji ćete poručiti, ali razgovor o telu, dojenju, nespavanju i plaču bebe svakako neće. Zato, iskoristite ove poslednje dane za dobru staru kafu s prijateljicom i razgovor u kome vas niko i ništa neće prekinuti.

2. Promenite frizuru

Šest meseci nakon rođenja bebe mogli biste čuti komentar frizera kosa vam je prilično oštećena. Ništa čudno nakon konstantnog nošenja punđe posljednjih pola godine. Zbog toga su poslednje nedelje trudnoće odlično vreme da razmislite o promeni frizure i šišanju. Ako ne zbog praktičnije frizure, onda bar zbog zdravlja kose i vrhova jer će sledećih meseci možda biti malo neizvodljivo otići do frizera.

3. Nabavite osnovne stvari za bebu

Sigurno ne želite čim dođete kući sa novorođenom bebom, da planirate odlazak u kupovinu. Iskoristite poslednje nedelje trudnoće i nabavite sve osnove stvari, poput pelena, vlažnih maramacia, zaštitne kreme za bebe, kreme za bradavice, kako ne biste o tome morali da brinete odmah nakon što dođete kući iz porodilišta. tjedne u trudnoći i nabavite sve osnovne stvari, poput vlažnih maramica, zaštitne kreme za bebe, kreme za bradavice ili pelena kako ne biste o tome brinuti odmah nakon što dođete kući iz bolnice. Ako niste sigurni šta vam sve treba, bacite pogled na spisak stvari.

4. Uživajte u snu!

Nedostatak sna nakon rođenja bebe nešto je što nikada pre niste iskusili. Mada i ovaj savet da uživate u snu dok možete, može vas malo nasmejati, jer pronalaženje pravog položaja za spavanje može biti kao dobitak na lutriji. Međutim, imajte na umu da će nakon dolaska bebe vaš san biti neredovniji i prilično isprekidan. Zato, iskoristite svaki slobodan trenutak za odmor, pa čak i ako ne možete da spavate dremajte i odmarajte, što više.

5. Negujte se

Uskoro ćete sebe i svoje potrebe i želje stavljati na drugo mesto i zbog toga je sada vreme da poklonite sebi pažnju i uživate u tome. Radite sve što vas raduje i što vas čini srećnom, bilo da je to šetnja po šumi, kupovina, masaža ili odlazak na reku. Iskoristite ovo vreme za opuštanje i uživajte u ovom divnom razdoblju dok iščekujete ljubav svog života.

Servis Babica&Bebica Vam obezbeđuje podršku u pripremi za porođaj i boravak u porodilištu, kao i u nezi bebe u prvim danima kod kuće.

6. Ne zaboravi na romantiku!

Poznata autorka knjiga o roditeljstvu, Pinky McKay kaže: "Bez obzira koliko ste spremni za praktične aspekte budućeg roditeljstva, ništa vas ne može pripremiti na uticajj koji će beba imati na odnos između vas i vašeg partnera." Bez obzira da li ovo pravilo važi uvek ili ne, ne zaboravite da negujete odnos sa partnerom. Iskoristite ovaj period i provedite zajedničke trenutke bez razmišljanja o trećoj osobi. Izađite negde, uživajte jedno uz drugo i podsetite se svih divnih trenutaka s početka vaše veze.

7. Završite knjigu koju čitate

Uskoro ćete opsesivno čitati sve što je na bilo koji način povezano s bebom i njenim navikama i knjiga koju ste počeli da čitate sada - može biti zaboravljena i nikad dovršena. Zato ako čitate neku dobru knjigu, pročitajte je do kraja. Možda će proći neko vreme prie nego što ćete opušteno moći da uživate u dobroj knjizi uz toplu čokoladu ili šolju čaja ispod toplog ćebeta. 

Pripremila: Vesna S. Izvor: miss7mama.hrquickanddirtytips.com