Faze roditeljstva

Bebologija i Aksa radionica u Beogradu- događaj koji trudnice željno iščekuju

Utisci nakon još jedne Bebologija i Aksa radionice koja se održala u Beogradu, u Aksa prodavnici dečije opreme su se slegli i jedno je sigurno: reči pohvale i zadovoljni osmesi trudnica su nam dovoljni da nastavimo istim tempom.

Bebologija i Aksa radionica u Beogradu- događaj koji trudnice željno iščekuju

Kao i do sada, na radionici su trudnice imale priliku da čuju vrlo korisne i zanimljive informacije od strane stručnog tima koji je bio spreman da odgovori na sva pitanja.

Radionicu je otvorila Snežana Malešev, patronažna sestra i deo tima servisa Babica i bebica koja je budućim roditeljima govorila o tome šta je sve potrebno pripremiti za dolazak bebe od stvari za negu i higijenu, ali i kako urediti prostor u kojem će beba boraviti.

Nakon nje, priču o pripremi za porođaj, ali i samom porođaju i oporavku od istog nastavilo je dobro poznato lice, babica i deo tima Centra za trudnice Bebologija, Tanja Gašparović. Ona je trudnicama vrlo jasno predstavila na koji način da se pripreme za porođaj, ali i kako olakšaju sebi period nakon njega.

O značaju matičnih ćelija, kao i o samom procesu čuvanja matičnih ćelija govorio je dr Stefan Krstić ispred Bio Save fondacije. Budući roditelji su sa velikim interesovanjem pratili ovo predavanje.

Maja Kovačić, patronažna sestra i deo tima Babica i bebica, pričala je o jako značajnoj temi, a to je dojenje. Takođe, tokom predavanja teme su bile i kupanje, oblačenje i nega i higijena bebe.

Za kraj, deo koji buduće mame sa odušeljenjem čekaju, jeste praktični deo radionice, tokom kojeg imaju priliku da na modelima-lutkama vežbaju presvlačenje, uzimanje i spuštanje bebe. Ono što ih najviše raduje, jeste to što mogu da postave sva pitanja i reše brojne nedoumice koje imaju.

Sa nestrpljenjem očekujemo još jedno druženje sa trudnicama, a o datumu i mestu održavanja ćete biti na vreme obavešteni! Pratite našu Instagram i Facebook stranicu za više informacija!

Hvala Vam što nam ukazujete poverenje i prijavljujete se u tolikom broju!

Pripremila: Brankica Bjelić