Faze roditeljstva

Bebologija i Aksa radionica - događaj koji trudnice sa nestrpljenjem očekuju

Tim Bebologije i Akse podržan od strane Bio Save Fondacije i ovoga puta je opravdao sva očekivanja i pokazao zbog čega je radionica "Kako se pripremiti za dolazak bebe" već duže vreme na samom vrhu kada je priprema za porođaj u pitanju.

Bebologija i Aksa radionica - događaj koji trudnice sa nestrpljenjem očekuju

Na istoj lokaciji kao i prethodne dve, održala se treća po redu Bebologija i Aksa powered by Bio Save radionica.

Opremljeni dobrim raspoloženjem i pozitivim utiscima prethodno održanih radionica, tim Bebologije i Akse ponovo je oduševio prisutne trdunice, kao i buduće tate kojih je ovoga puta bilo u velikom broju.

Radionicu je otvorila direktorka Centra za trudnice - Snežana Malešev. Pozdravila je sve prisutne i obećala mnogo korisnih informacija za buduće mame i tate, govoreći da je zadatak naših timova bio da im pruže dovoljno pripreme, ali i podrške kako bi osnažene i spremne dočekale svoje bebe.

Nakon uvodne reči, svoje predavanje je otpočela babica,Tatjana Gašparević, čija je stručnost, efikasnost i posebna metodika predavanja oduševila naše trudnice. Trudnice su uz dosta osmeha, ali i ozbiljnosti zapisivale savete o tome šta treba poneti u porodilište i kako se adekvatno pripremiti za isto.

Nakon ovog izlaganja, dr Stefan Krstić je održao jedno od važnijih predavanja ove radionice. Govorio je o matičnim ćelijama i tom prilikom budućim mamama i tatama objasnio značaj ovih moćnih ćelija, njihovu primenu, ali kako i na koji način se one mogu sačuvati i potencijalno spasiti mnogi životi.


Olja Knežević, patronažna sestra servisa Babica i bebica govorila je o tome kako se treba ponašati onog trenutka kada se iz porodilišta roditelji vrate sa bebom. Pokazala je prisutnim budućim mamama i tatama koje su to najčešće greške koje roditelji prave u prvim danima sa bebom, kako negovati novorođenče i kako oblačiti bebu shodno vremenskim prilikama.

Na samom kraju radionice, sve buduće mame i tate su u praktičnom delu imali prilike da na lutkama isprobaju stavljanje pelena i oblačenje beba što je izazvalo posebno oduševljenje.

Stručnost u kombinaciji sa višegodišnjom praksom razlog su zašto trudnice iznova i iznova biraju Bebologija i Aksa radionicu. Njihovi osmesi motivacija su da nastavimo sa radom i trudimo se da budemo još bolji.

Pripremila: Milovanović Jovana