Faze roditeljstva

Bebologija i Aksa radionice - susreti koje sve trudnice vole već godinu dana

Vaše omiljene radionice u Novom Sadu i Beogradu su i ovog meseca bile posećene.
U izveštaju koji sledi, dajemo vam kratak uvid u to kakve smo utiske poneli iz ova dva grada...

Bebologija i Aksa radionice - susreti koje sve trudnice vole već godinu dana

Mart je bio rezervisan za dve stalne radionice. Jednu u Aksa prodavnici dečije i bebi opreme u Novom Sadu, a drugu u Beogradu.

Sa početkom u 17h u ulici Bulevar vojvode Stepe 74 u Novom Sadu, među prvima je govorila Snežana Malešev, koordinatorka servisa Babica i Bebica. Ona je uvodom reči pozdravila sve trudnice i zahvalila im se na prisustvu.

Nakon toga budućim mamama se obratila Jadranka Masleša, babica sa višegodišnjim iskustvom koja je prenela sve korisne informacije vezane za porođaj, boravak u porodilištu i šta je sve potrebno pripremiti za odlazak u isto.

Po završetku predavanja koje je održala Jadranka Masleša, trudnicama se obratila i Katarina Rilke, molekularni biolog - embriolog. Ona je otvorila priču o značaju čuvanja matičnih ćelija i potencijalima krvi iz pupčanika.

Dan kasnije, u Beogradu je održana još jedna Bebologija i Aksa radionica. Više od 20 trudnica je sa osmesima prisustvovalo ovoj radionici.

Buduće mame i tate slušale su sa velikom pažnjom Tanju Gašparević, babicu, ona je dala osnovne informacije koje jedna trudnica treba da ima pre nego što krene u porodilište. Nakon njenog izlaganja je bilo pregršt pitanja, što samo znači da su predavači ove radionice bili na visini zadatka. Sve veći broj tata koji se svojim partnerkama pridružuje na edukaciji je znak da smo na pravom putu.


Veliko interesovanje izazvalo je predavanje doktorke Elene Stevanović. Ona je sa velikom preciznošću, jasno i koncizno pričala o benefitima koje pruža čuvanje matičnih ćelija. Veliki broj pitanja nakon predavanja doktorke Elene Stevanović, znak je da su i buduće mame, ali i tate zainteresovane za ovu temu.


Trudnice su imale priliku da čuju dve sjajne patronažne sestre Maju Kovačić i Oliveru Knežević. Njihovo strpljenje i iskustvo dalo je budućim roditeljima sigurnost i informacije koje će im koristiti onda kada stigne prinova.


Praktični deo radionica uvek obraduje sve buduće mame, a tate najpre stidljivo, a kasnije sve samouverenije pristupe presvlačenju i učenju kako obući i poviti bebu.


Bilo je pravo zadovoljstvo slušati stručne ljude, a osmesi trudnica dovoljan su znak da su sa radionice ponele samo lepa iskustva.

By: Bebologija