Faze roditeljstva

Roditelji – superheroji na putu

U okviru mesečnog programa za trudnice "Mlečni put", sad već tradicionalno, održano je predavanje o upotrebi dečjih auto sedišta u prostorijama Hyundai Srbija centra.

Roditelji – superheroji na putu

U okviru programa "Mlečni put" kompanija Bio Save sa kompanijom Hyundai Srbija, jednom mesečno organizuje edukaciju u okviru kampanje “Superheroji na putu”, koja ima za cilj osnaživanje svesti o potrebi posedovanja, korišćenja i pravilne upotrebe dečijih sedišta. Događaj je i ovog puta održan u Hyundai centru na Novom Beogradu, gde su sadašnji i budući roditelji imali priliku da uz dvosatni program saznaju sve o ovoj temi tokom predavanja Biljane Kordić, pedagoškog savetnika i diplomiranog inženjera saobraćaja.

Savet nedelje

Ne stavljajte ništa ispod 

Na auto sedište nikada ne treba stavljati ništa ispod deteta, nikakvu pelenu, ćebe i sl. Roditelji često imaju bojazan da detetu neće biti udobno, naročito pri dugim vožnjama, ali stavljanjem bilo čega ispod ili preko deteta (a ispod pojaseva na auto sedištu) zapravo se pravi greška. Naročito se to dešava zimi, kada decu smeštaju u auto sedište u zimskim jaknama i skafanderima. Autosedišta su projektovana tako da pruže optimalnu zaštitu detetu kada pojas naleže čvrsto uz dete. Kada je dete postavljeno u autosedište obučeno u debele komade odeće to nije moguće. Zato je savet za roditelje da zagreju automobil pre nego što dete uđe u njega. Obzirom na to da se ujutru obično žuri i sve radi na brzinu, te roditelji nemaju vremena da zagrevaju automobil, onda je rešenje da se dete obuče u lakšu garderobu i pokrije jaknom ili ćebetom dok je u auto sedištu – savetuje Biljana.

Tri para su i ove nedelje na poklon dobila po dečje auto sedište od našeg partnera Hyundai Srbija a svi roditelji su dobili knjigu priča autorke Biljane Kordić, pod nazivom “Čarobne priče o saobraćaju."

By Bebologija