Faze roditeljstva

Bebologija otkriva - Kako do mirnog sna bebe

Bebama je san jednako potreban kao i odraslima. Treba reći da je to i zato što bebe rastu i uče daleko brže, a to dovoljno iscrpi bebin mali organizam.

Bebologija otkriva - Kako do mirnog sna bebe

Bebologija u novom tekstu otkriva nekoliko ideja koje bi mogle da poboljšaju da Vaša beba mirnije spava.

1. Pronađite dobro mesto gde beba spava

Ponekad može da deluje kao da beba može da se uspava bilo gde. Međutim, to nije potpuno tačno. Kao i odrasli i bebama je potrebno čisto, toplo i udobno mesto za san. Nekada se događa da iako kupite idealan krevetac beba odbija da se tu uspava i plače. Pronađite to idealno mesto za spavanje Vaše bebe i pustite je da se na njega navikne.

2. Zvuci koji prijaju bebi

Dok je beba bila u Vašem stomaku umirivali su je otkucaji Vašeg srca, Vaš glas. Kako često možete da čujete na vebinarima koje Bebologija organizuje, bebi ne treba potpuna tišina, ona želi da u pozadini ima nekakve zvukove. Pronađite koji su to zvukovi koji njoj prijaju, da li je to televizor uključen i utišan u drugoj sobi ili možda neka smirujuća muzika.

3. Dnevno spavanje je neophodno

Roditelji imaju važnu ulogu da po dolasku bebe utvrde dnevni raspored spavanja. Svakog dana u isto vreme, na isti način i u istim uslovima sprovodite iste aktivnosti, učite bebu razlikama između dana i noći, odnosno da je noć za spavanje, a dan za budno stanje, sa povremenim kraćim fazama sna.

Pripremila: Milovanović Jovana Izvor: Bebologija