Faze roditeljstva

Februarske bebe - rođeni buntovnici i kreativci

Pisali smo o karakteristikama januarskih beba, a ovoga puta se osvrćemo na bebe rođene u februaru.
Saznajte sve o tome u tekstu koji sledi...

Februarske bebe - rođeni buntovnici i kreativci

Za sve mame i tate ovoga puta pišemo o deci rođenoj drugog meseca u godini. Februarci, pripremite se, čeka vas mnoštvo iznenađenja!

Izdvojili smo nekoliko zanimljivih otkrića za vas, kojih se naravno ne morate striktno držati, ali će vas pojedina saznanja iznenaditi.

1. Prema studiji sa Harvarda, februarska deca po rođenju niti kasnije u životu nisu sitnije građe. One su često duži pri rođenju. Prativši 22.000 beba, deca rođena ovog meseca su do 7-e godine života pokazala da su teža i razvijenija.

Februarska deca su češće duža po rođenju

2. Istraživači iz Ujedinjenog Kraljevstva su otkrili vezu između meseca rođenja i karijere. Otkrili su da je od popisanih 19 različitih poslova, najviše februarskih beba krenulo stopama neke umetnosti.

Najveći broj februarske dece se bavi nekom vrstom umetnosti

3. Februarska deca su prema istraživanjima pokazala u kasnijem uzrastu veću ekstrovertnost, lako sklapanje prijateljstva, kao i ležerniji stav prema životu. Pravi hedonisti u najboljem smislu! 

4. Imaju izražen temperament i dozu buntovnosti u sebi. Rad predstavljen na Evropskom koledžu za neuropsihofarmakologiju pokazao je da februarska deca imaju tendenciju da budu borci za pravdu i da često za poslove biraju one u kojima će moći da iskažu humanističku prirodu.

Bez obzira na ovo ili neko drugo istraživanje, volite svoju decu i negujte u njima nesebičnost, empatiju i druželjubivost.

by: Bebologija

Izvor: http://www.smartparenting.com.ph