Faze roditeljstva

Nutrino kalendar ishrane za 2021. godinu

Briga o ishrani deteta je zahtevan zadatak svake mame, „posao“ mame nema radno vreme i ponekad je teško svakodnevno smišljati i kreirati zdrave obroke za najmlađe, tako da sadrže sve neophodne namirnice i vitamine koji su važni u razvoju, a da istovremeno detetu budu ukusni.

Nutrino kalendar ishrane za 2021. godinu

U želji da vam olakšamo ovaj zadatak, pripremili smo za vas jedan drugačiji kalendar ishrane, uz pomoć domaće dečje hrane Nutrino, kako bismo vam dali predloge za ukusne i zdrave obroke i užine koje vam mogu biti saveznik u planiranju ishrane vaših najmlađih tokom čitave godine.

Januar, februar i mart: Vreme za povrće i vitamine

U zimskom periodu deca se manje kreću, prisutno je više virusa, zbog čega su skloniji prehladama, pa je unošenje velikih količina voća i povrća važno za jačanje imunog sistema koji pomaže mališanima da budu zdravi i otporni. S obzirom na to da je tokom zime izbor svežih namirnica ograničen, mamama je  često teško da nađu zamenu i budu sigurne da svojim mališanima daju samo najbolje. Rešenje je u kupovnim kašicama od voća i povrća, ali je važno da prilikom njihovog izbora potražite one koje su prirodne i koji nude raznovrsne namirnice i zadovoljavaju nutritivne potrebe dečjeg organizma. Preporuka su Nutrino kašice, koje mogu da budu idealna hrana deci u zimskim mesecima, ali i tokom ostatka godine, upravo zbog strogo kontrolisanog porekla namirnica i kvaliteta sastojaka.

Nutrino pirei su dobar izbor za vašeg mališana, jer pored obezbeđivanja potrebnog dnevnog unosa povrća, odličnog su i ukusa, pa će ih vaše dete rado jesti. Šargarepa, bundeva, brokoli, ali i kašice od različitih vrsta mesa u kombinaciji sa povrćem, napravljene specijalnom tehnologijom koja zadržava sve vitamine i dobre sastojke povrća, idealan su izbor za izbalansiranu i zdravu ishranu i tokom hladnih zimskih meseci.

April, maj i jun: U prirodi s najboljim iz prirode

Prolećni meseci i više sunca znače i više vremena provedenog u prirodi, u igrama na otvorenom i porodičnim druženjima. Dobra vest je što ne morate da razmišljate o tome kako spakovati užinu, jer Nutrino voćne piree  možete poneti sa sobom zahvaljujući praktičnoj pauč ambalaži koja ih čini idealnim za konzumaciju van kuće.

U ponudi se mogu pronaći pirei različitih ukusa, poput jabuke, kruške, banane, breskve, dinje, kao i miksevi koji podrazumevaju kombinaciju različitog voća. Bogatstvo minerala i vitamina i ukusi, kreirani su tako da zadovolje nutritivne potrebe, kako dece, tako i odraslih.

Proizvedeni po najvišim evropskim standardima, bez aditiva, konzervansa, sa pažljivo kreiranim spojem prirodnog, biranog voća,  Nutrino pirei pobrinuće se da zdrava užina bude uvek sa vama, gde god da ste, prateći vaš i ritam vašeg deteta. Imaćete vremena za dragocene zajedničke trenutke u prirodi, bez bojazni da ćete zanemariti brigu o zdravlju vaše porodice.

Jul, avgust i septembar: Zdravo osveženje svaki dan

Letnji meseci traže lakšu ishranu, unošenje dosta tečnosti, a sokići koje deca vole često sadrže mnogo šećera i veštačih zaslađivača, zbog čega ih pedijatri ne preporučuju u većim količinama. Najbolje je deci dati prirodne sokiće, od sveže ceđenog voća. Ukoliko se deci daju kupovni sokići, oni moraju da sadrže potpuno prirode sastojke i u što većem postotku, znači 100% voće i moraju biti bez dodatog šećera. Zato su dobar izbor Nutrino sokići od 100% voća, pravljeni po specijalnoj tehnologiji koja dozvoljava da se sačuva prirodni, slatki i voćni ukus. Dostupni su u kartonskom Tetrapak pakovanju, koje pruža bolju zaštitu od svetlosti i vrlo je praktično, jer staje u svaku maminu torbu, bez bojazni da će se prosuti ili razbiti.

Oktobar, novembar i decembar: Žitarice daju energiju za igru i zabavu

Žitarice su uvek pravi izbor jer predstavljaju složene ugljene hidrate, koji obezbeđuju najveći deo energije za svakodnevno funkcionisanje deteta. Ove namirnice sadrže važne nutrijente poput vitamina B kompleksa i folne kiseline koja ima važnu ulogu u izgradnji mišića, dok zbog bogatstva vlaknima blagotvorno deluju na sistem za varenje. Ukoliko se odlučujete za kupovnu hranu, upoznajte se sa Nutrino suvim žitnim kašama. Kombinacije 3, 5 ili 7 žitarica, sa dodatkom voća i 13 vitamina i minerala koje ove kaše sadrže, obezbediće organizmu vaših najmlađih neophodne sastojke za zdravo i bezbrižno odrastanje. Dva nova ukusa keksa i kakaa u Nutrino asortimanu, predstavljaće zasigurno omiljeni doručak za celu porodicu. 

A kad dođe vreme za večeru, tu je Nutrino mlekce, koje zapravo predstavlja tečnu žitnu kašu i u svom sastavu ima i mleko i žitarice, koji detetu pružaju osećaj sitosti. Bogato je vitaminima i mineralima, što ga čini nezamenjivim u periodu rasta i razvoja, a još jedna prednost je i to što je odličnog ukusa. Ovas u kombinaciji sa bananom ili keksom ili varijanta sa pet žitarica idealan su izbor za mame koje žele da budu sigurne da su njihovi mališani siti, zdravi i puni energije. Nutrino mlekce obogaćeno je inulinom, koji je dobar za imuni sistem i digestivni trakt deteta,pa tako mogu da ga konzumiraju pred spavanje ili jednostavno kada god požele u toku dana.

Drage mame, želimo vam zdravu i srećnu predstojeću godinu!

Promo text