Faze roditeljstva

Sve što treba da znate o kupovnoj hrani za bebe

Večita dilema svake mame kada dete treba da počne da hrani nemlečnom hranom jeste da li da sama priprema hranu ili je u redu detetu ponuditi i gotove kašice. Imate li i Vi tu dilemu?

Sve što treba da znate o kupovnoj hrani za bebe

I dok neke mame više vole da obrok za svog mezimca naprave same, jer im to omogućava uvid u namirnice i sastojke koje njihovo dete konzumira, pedijatri su saglasni da i kupovna dečja hrana može da bude odličan izbor, ali samo ako ispunjava određene kriterijume. Drugim rečima, pri izboru gotove i pripremljene hrane, treba da vodite računa o tome na koji način je proizvedena, od kojih sastojaka, šta mora, a šta nikako ne sme da sadrži. Drage mame, donosimo vam neke od najvažnijih preporuka koje će vam pomoći da odaberete najbolje za svoje dete.

Hrana za decu ne sme da sadrži veštačke boje, aditive, poboljšivače ukusa, pesticide ili bilo koje druge supstance koje mogu ugroziti zdravlje mališana

Kupovna dečja hrana treba da bude proizvedena od sirovina vrhunskog kvaliteta, proverenog porekla i u strogo kontrolisanim-bezbednim uslovima. Upravo rigorozne kontrole porekla namirnica i kvaliteta sastojaka, daju kupovnim kašama prednost u odnosu na sveže voće i povrće, kupljeno na pijaci i u prodavnici, koje takve kontrole ne prolazi. Zakonom je propisano da dečija hrana ne sme da zadrži namirnice GMO porekla, šećere, aditive, konzervanse, boje i arome.

Dečja hrana mora da bude visoko energetska

Hrana koju kupujete za najmlađe mora da zadovolji energetske i nutritivne potrebe u pogledu belančevina, masti, ugljenih hidrata, kao i  potrebe za mineralima i vitaminima. Važno je da sama proizvodnja hrane bude takva da zadržava sva hranljiva i prirodna svojstva namirnica, vitamine i nutrijente koji su neophodni u razvoju deteta.

Važno je i pakovanje

Birajte pakovanja koja štite proizvod. Tetrapak i teglice sa zaštitnom folijom čuvaju proizvod od svetlosti i prašine, dok ambalaža sa ziperom zadržava svežinu proizvoda i olakšava njegovo ponovno korišćenje. Kaše spakovane u popularnu pauč ambalažu praktične su za upotrebu jer poklopac sprečava curenje proizvoda i lagano se koristi i van kuće.

Domaća dečja hrana Nutrino ispunjava sve navedene uslove jer se proizvodi u u Fabrici dečje hrane (BFF), najsavremenijoj te vrste u našem regionu. Kontrolisan proizvodni proces, sirovine koje ispunjavaju stroge standarde i sama tehnologija proizvodnje koja čuva prirodna svojstva sastojaka, preporuka su za sve mame koje žele da budu sigurne u kvalitet i bezbednost proizvoda.

Nutrino asortiman dečje hrane, kreiran je tako da zadovolji sve faze razvoja deteta, zahvaljujući važnim nutrijentima, hranljivim sastojcima, vitaminima i mineralima. Proizvodi su prirodni, bez dodataka i aroma, a prave se od najkvalitetnijeg voća, povrća, mesa i žitarica, odobrenih za proizvodnju dečje hrane po najstrožim evropskim standardima.

Suve žitne kaše, tečne žitne kaše, pirei i sokići spakovani su u inovativna pakovanja koja štite proizvod, čuvaju svežinu i praktična su za korišćenje. Iz Nutrino kuhinje uskoro će izaći i novi zanimljivi ukusi koje ćemo degustirati u narednom periodu.

Promo tekst