Faze roditeljstva

Ove stvari obožavamo kod novorođenčeta

Kad na svet dođe divna malena beba, kreće božanstveni deo tvog života: majčinstvo. Uživaj u svojoj bebi dok je tako malena, jer će se sve brzo promeniti.

Ove stvari obožavamo kod novorođenčeta

Ovih 10 stvari svako od nas obožava kod malenih beba, a mame posebno...

1. Predivno mirišu

Postoje i naučna istraživanja koja objašnjavaju da je ovo stvarno istina. Beba predivno miriše iako je ne kupaš. Za nekoliko meseci to više neće biti baš tako. Iako ćeš ih i dalje stalno mirisati. 

2. Puno spavaju

Bebe brzo rastu, a kad ovaj prvi period prođe, sećaćeš se pomalo sa setom kako su lepo spavale kad su bili tako male.

3. Izlivi nežnosti

Ne mogu pobeći iz tvog zagrljaja i odbraniti se od bezbroj poljubaca kojima ih neprestano obasipaš. Iz jednostavnog razloga: još ne hodaju.

4. Za njih postojiš samo ti

Gledaju te pogledom punim ljubavi. Ti im pružaš podršku, hranu i ljubav. Oko druge godine, pogledi postaju drugačiji, a oko treće počinju prevrtati okicama.

5. Sićušna stopala

Brzo će porasti pa ih nemoj uzimati zdravo za gotovo. Novorođenče ima najslađa mala stopala na svetu.

6. Sledi tvoj glas

Način na koji protegnu svoj vratić i okreću glavu u smeru tvog glasa, neprocenjiv je. Za nekoliko meseci, moći ćeš da pričaš tokom celog dana, ali velika je verovatnoća da ćeš naići na ingorisanje.

7. Tako su lagani

Nećete želeti da pustiti iz ruku svoj mali smotuljak sreće. I neće ti biti problem da ga držiš u naručju, kad god poželi, koliko god želi…a uvek će želiti.

8. Mekana koža

Uz predivan miris, na ruku im ide i mekana, mekana koža. Savršeno za maženje.

9. Savijene nožice

Iako spavaju u krevetiću (velikom za njih) noge su im uvek malo sklupčane kao kad su bili u materici. Uskoro će njihove noge i ruke biti u svim smerovima pritom zauzimajući više od polovine tvog kreveta.

10. Savršenstvo u svakom pogledu

Od smešne kosice ili ćelave glavice do malih nožnih prstiju, sve na njima je savršeno. Kako rastu i dalje će biti najlepši. Koliko god nekad zna biti teško s malom bebom, to su najlepši trenuci majčinstva koji se nikad neće vratiti (bar ne sa istim detetom). Uživaj u svom malom savršenstvu svakog dana, svakog minuta, svake sekunde. I pratite ih u njihovom odrastanju…

Pripremila: Vesna Stanimirović Izvor: miss7mama.24.sata.hr