Faze roditeljstva

Profi mama konferencija- Izazovi koje donosi moderno roditeljstvo

Ivana Bunčić je Profi mama i organizuje Konferenciju koja je predviđena za sve roditelje koji žele da saznaju veoma važne informacije na jednom mestu!

Profi mama konferencija- Izazovi koje donosi moderno roditeljstvo

Ivana, želimo da Vas predstavimo čitaocima Bebologija portala. Recite nam nešto više o sebi?

Ja sam mama i supruga, zanimanje mi je marketing stručnjak, ali od trenutka kada sam prvi put ostala u drugom stanju, moja sfera interesovanja postale su teme koje se tiču roditeljstva i sve što sam naučila kroz brojne edukacije kroz koje sam prošla, zajedno sa ličnim iskustvom mame, pretočila sam u Instagram stranicu Profi mama, a te informacije će biti i deo prve Konferencije za roditelje koju organizujemo.


Ivana Bunčić, organizatorka konferenicje za roditelje Profi mama


Svaka žena kada postane mama, želi da bude najbolja mama na svetu. Veliki broj dostupnih informacija ne olakšava put ka tome, zar ne?

Nažalost, to je problem sa kojim se veliki broj mama bori. I ja sam, u želji da budem najbolja mama mom detetu, štreberski pristupila tome. Perfekcionizam me je vodio ka tome da sam pročitala veliki broj knjiga o roditeljstvu, slušala različite edukacije i da sam ipak, izlazila zbunjena. Tada je nastala priča zvana Profi mama. Ideja je bila da se napravi format koji će uštedeti vreme mamama koje su potrazi za odgovorima i informacijama.

Možete li podeli sa nama koji je najveći izazov sa kojim ste se susreli tokom prvih meseci roditeljstva?

I sama konferencija nosi naziv Izazovi modernog roditeljstva. Najveći izazovi su puno opozitnih mišljenja. Kada to kažem, mislim i na različita mišljenja stručnih lica, ali i članova porodice koji su, kako to obično biva, imali svoje stavove na različite teme. U toj želji da sazna sve, mama postaje preplavljena informacijama, a meni je cilj da ih usmerim na odgovore koji su meni bili značajni. U tom periodu sam previše pratila pravila i savete i roditeljski instinkti koji su mi urođeni bili su ugušeni. Zapravo je potrebno pratiti dete i koristiti dobijene informacije u skladu sa njim, kao individom koja je potpuno jedan svet za sebe.

Koja je Vaša misija kada je organizacija tako jednog velikog događaja kao što je Konferencija za roditelje Profi mama u pitanju?

Cilj mi je da pomognem mamama da pronađu balans između: Hajde da poslušam kredibilne i stručne ljude i da naučim ono što je bitno, jer je stalna edukacija veoma važna i hajde da slušam sebe i svoje instinkte, jer su jednako bitni kao i edukacija. 11. marta ćemo u predivnoj sali Madlenianuma pokušati da što više važnih informacija pružimo svakoj mami, ali i tati naravno, koji žele da što više rade na sebi kao roditelju. 

Jedan od predavača jeste i pedijatar iz pedijatrijske ordinacije Bebologija, čije usluge koristite Vi i Vaše dete?

Tako je. Dr Miloš Relić je naš izabrani pedijatar i neverovatan stručnjak i zaista mi je veliko zadovoljstvo što će biti deo konferencije. On će iz jednog potpuno drugačijeg ugla pričati o razvoju bebe, ali i o roditeljstvu. 

Takođe, jedan od partnera Konferencije Profi mama su i naši prijatelji iz Bio Save Group

Sve dodatne informacije o Profi mama konferenciji možete saznati OVDE.

Vidimo se 11. marta na konferenciji koja će pomoći roditeljima da prebrode izazove koje donosi moderno roditeljstvo!

Autor: Brankica Bjelić