Faze roditeljstva

Putovanje automobilom sa bebom

Vreme je odmora, ukoliko putujete sa svojim detetom veoma je važno da se pravilno ponašate u kolima kako bi bezbednost bila na prvom mestu

Putovanje automobilom sa bebom

Evo nekih trikova koji Vam mogu pomoći da osigurate bezbednost svoje bebe u automobilu:

Nabavite dečije sedište 

Vaša beba ili odojče treba uvek da se vozi na zadnjem sedištu, u dečijem sedištu, pogotovo ako Vaš auto poseduje vazdušni jastuk.

Vrata moraju biti obezbeđena zaštitnom bravom za decu 

Vrata se ne smeju otvarati sa unutrašnje strane. Taster koji aktivira ovu opciju uglavnom se nalazi kod mehanizma zaključanja vrata, koji je skriven kada su vrata zatvorena.

Zaštitite prozore 

Koristite automatske brave za vrata i prozore kako biste obezbedili svoje dete i pobrinuli se da ne baca stvari kroz prozor.

Pazite na prste svog deteta 

Ako koristite automatske prozore, uvek se pobrinite da ne priklještite prste svog deteta.

Zaštita od sunca 

Pobrinite se da Vaša beba nije direktno izložena suncu. Bebina koža je nežna, te može da dobije opekotine. Upravo da biste to sprečili najbolje je da ona bude u senci. Na primer, koristite navlake za prozore.

Lagana garderoba

Tokom vožnje u letnjim danima svojoj bebi obucite laganu odeću od pamuka, koja pokriva ruke i noge. Poželjno je da dete ima na glavi šeširić.

Zaštitna krema

Pre izlaska iz stanazaštitite bebinu kožu kremom sa visokim zaštitnim faktorom.

Unos tečnosti

Neophodno je da dete unosi dovoljno tečnosti, na šta ne smete zaboraviti ni tokom vožnje. 

Nikada ne ostavljajte svoju bebu samu u kolima

Čak ni na jedan minut bebu ne ostavljajte samu! Koristan trik je da ostavite otvorena vrata od automobila, dok ne iznesete svoju bebu.

Uvek mislite na svoju bebu 

Naravno, malo je verovatno da biste ikada zaboravili svoju bebu u kolima, ali takvi slučajevi su se dešavali ranije. Jedan od načina koji Vam pomaže da se setite jeste da ostavite torbu na zadnjem sedištu ili da gledate u prednji retrovizor.