Faze roditeljstva

Saveti za "preživljavanje" prvih nedelja sa bebom

Novopečene mame, došle ste kući iz porodilišta sa svojim najdražim bićem. Prvo što treba da pročitate su sledeći saveti.

Saveti za "preživljavanje" prvih nedelja sa bebom

Uzmimo u obzir manjak sna, a zatim tome dodajmo naboj hormona, bol od epiziotomije, kao i novog (komplikovanog, plačljivog) člana porodice. Kako ostati normalan u ovim prvim nedeljama kada stigne beba?

U redu je plakati. Kao i većina mama, bićete emotivniji nego inače.“ - Kristin B.

„Istuširajte se i obucite odmah pre nego što uradite bilo šta drugo. To će uticati na Vaš stav i to kako se osećate.“  - threehautemamas

“Prihvatite pomoć – prijatelji i porodica zaista misle tako kada vam ponude svoju pomoć.” - Cliona F.

“Stalno se podsećajte da je ovo najteži period i da radite fenomenalan posao. Takođe, goste i posete držite po strani koliko kod dugo možete.” – ParentMaze

Spavajte kada i Vaša beba spava, čak i ako to znači da tokom celog dana spavate, a da budni budete tokom cele noći u prvih nekoliko nedelja. Bitno je da ostanete odmorni!” - Mindy G.

“Verujte svojim instiktima. Slobodno ih slušajte – oni su tu!”  - Joann W.

“Imajte na umu da ovaj period prolazi brzo, a pre nego što toga postanete svesni, zaboravićete na te teške dane.” - Amanda M.

“Verujte svom partneru i dopustite mu da vam pomogne koliko kod može dok se vi odmarate. Uradite to svakog dana povremeno i ostanite pozitivni.” - Julie C.

“Naterajte sebe da usporite i uživajte u tome da sedite mirni. Uživanje u sporijem tempu kod većine ljudi ne dolazi prirodnim putem, ali pokušajte.” – Shevi

„Budite strpljivi, poklanjajte svojoj bebi puno ljubavi, a kućni poslovi mogu da sačekaju“ - Tiffany C.

„Pokušajte ukoliko je moguće da svakog dana izlazite napolje sa svojom bebom – to svima pomaže u poboljšanju raspoloženja, a pomaže i bebi da nauči da razlikuje dan od noći.“ - Lisa Z.

Izvor: http://www.thebump.com/a/survival-tips-for-babys-first-weeks