Faze roditeljstva

Za snažan imunitet najmlađih tokom jeseni i zime

Kako nam se približava hladnije vreme, trudimo se da u ishrani naših najmlađih pojačamo unos vitamina i kroz kvalitetne i raznovrsne obroke osnažimo njihov imuni sistem, kako bi ih zaštitili od virusa i prehlada.

Za snažan imunitet najmlađih tokom jeseni i zime

S obzirom na to da je tokom zime izbor svežih namirnica ograničen, mamama je uvek teško da nađu zamenu i budu sigurne da svojim mališanima daju samo najbolje.

Ukoliko se odlučite za kupovne kašice od voća i povrća, obratite pažnju na to da budu prirodne, strogo kontrolisanog porekla i sastojaka, bez konzervansa i veštačkih dodataka.  Birajte kaše od voća, povrća i mesa, jer je unos ovih namirnica izuzetno važan tokom cele godine, a naročito u jesenjim i zimskim mesecima kada se deca manje kreću, pa su samim tim manje izložena sunčevim zracima i podložnija prehladama, zbog čega je unos vitamina i minerala izuzetno važan. Citrusno voće koje je dostupno tokom ovog perioda nije preporučeno za decu mlađu od godinu dana, a ni starija deca ga često ne vole. Zato su kupovne kašice dobar izbor, jer nude raznovrsne ukuse tokom čitave godine.

Nutrino voćni pirei nude različite kombinacije voća, od jabuke, kruške, borovnice, breskve, jagode, maline, višnje i šljive, do voćnih mikseva sa keksom, žitaricama i pavlakom. Napravljeni od najkvalitetnijeg voća koje se gaji u kontrolisanim uslovima i odobrenog za proizvodnju dečje hrane, ovi pirei ne sadrže dodate šećere, već se samom tehnologijom proizvodnje čuva prirodna slatkoća proizvoda. Prirodni šećeri koji se nalaze u ovom voću, jako su važni za rast i razvoj deteta jer predstavljaju glavni izvor energije neophodne za svakodnevne aktivnosti. Spakovani u mekanu “pauč” ambalažu, Nutrino pirei su idealna užina za  poneti u park, školu ili na put.

A u asortimanu Nutrino kaša od povrća pronaći ćete šargarepu, bundevu, brokoli ili različite vrste mesa u kombinaciji sa povrćem, koje će obezbediti detetu neophodne vitamine C, B grupe, kao i vitamine A, D, E i K. Jedna kašica od povrća i mesa, ili ona od voća zadovoljiće čak 20% dnevnih potreba za vitaminima. Obrada teglica se vrši pri visokoj temperaturi koja prilikom procesa sterilizacije ubija sve potencijalne mikroorganizme, dok se u samoj teglici pravi vakuum koji onemogućava razvoj mikroorganizama. Ovim procesima se omogućava duži rok trajanja. Za svaki Nutrino pire je izvršeno pažljivo merenje količine hranljivih sastojaka, uzimajući u obzir nutritivne potrebe svake faze razvoja deteta.

Brojne studije su pokazale da hrana u teglicama ima dovoljne količine gvožđa, adekvatnu nutritivnu vrednost i manje aditiva zbog rigorozne kontrole kvaliteta hrane za bebe koju voće i povrće iz prodavnica i sa pijaca ne prolazi.
Nutrino hrana za bebe sadrži neophodne vitamine i minerale, gvožđe, magnezijum, kalcijum, cink i selen u vrednostima prilagođenim potrebama dece. Sve ovo predstavlja pravu preporuku da u ishranu vašeg deteta uvrstite ove zdrave i ukusne kašice i obezbedite mu dovoljnu količinu hranljivih i zdravih sastojaka koji su neophodni za borbu protiv prehlada i infekcija. 

Promo tekst