Faze roditeljstva

U poseti domaćoj Fabrici dečje hrane (BFF)

Ukusna i zdrava hrana za mališane koja se proizvodi uz pomoć najsavremenijih tehnologija.

U poseti domaćoj Fabrici dečje hrane (BFF)

Kako majke uvek žele da svojim mališanima obezbede zdrave obroke pune vitamina, koji će obezbediti pravilan rast i razvoj deteta, tako imaju i dilemu za koju hranu je najbolje da se odluče pored one koje pripremaju same. Mnoge mame imaju razne nedoumice u vezi sa kupovnom hranom i kvalitetom iste. Zbog toga smo odlučili da posetimo Fabriku dečje hrane (BFF), u Dobanovcima, koja proizvodi kompletan asortiman proizvoda namenjen kako bebama, tako i malo starijim dečacima i devojčicama.

Sam proces proizvodnje u fabrici počinje od sirovina koje se nabavljaju isključivo od sertifikovanih dobavljača koji ispunjavaju stroge standarde proizvodnje dečije hrane. Tek nakon potvrde interne i eksterne laboratorije da odgovara zahtevima, sirovina se sa usaglašenim statusom kontrolisanja i ispitivanja, koristi u procesu proizvodnje. To je prvi korak, nakon kojeg voće, povrće, žitarice, meso kreću na put do ukusnih Nutrino kašica. 

U proizvodnji dečije hrane izuzetno je važna činjenica da deca zbog ubrzanog rasta imaju potrebu za dodatnom energijom i zato hrana za bebe treba da bude visoko energetska, zdravstveno bezbedna i kvalitetna. Ovo je bila osnova za formiranje Nutrino portfolija, jer je akcenat na važnim nutrijenima, hranljivim sastojcima i vitaminima koji su neophodni u razvoja deteta.

Mikrobiološku ispravnost proizvoda garantuje proces pasterizacije, a način sterilizacije teglica na visokim temperaturama onemogućava razvoj mikroorganizama i obezbeđuje duži rok trajanja, iako u proizvodima nema konzervanasa i dodataka.  

Nutrino ukusi i kombinacije namirnica kreirani su tako da zadovoljavaju nutritivne potrebe svake faze razvoja deteta. 

Nutrino kašice dolaze u nekoliko varijanti, od voća, povrća i mesa, a svaka namirnica je posebno birana uz strogu kontrolu ispravnosti i kvaliteta. Kašice u teglicama se pakuju u termoskupljajuću foliju koja štiti proizvod od svetlosti, prašine i otvaranja, a obrada teglice na visokoj temperaturi, onemogućava razvoj mikroorganizama i garantuje zdravstvenu ispravnost proizvoda.

Voćni nutrino pirei postoje i u mekanoj „pauč“ ambalaži, pogodnoj za konzumaciju van kuće i obuhvataju raznovrsne kombinacije voća, u kombinaciji sa žitaricama i keksom. 

Nutrino suve žitne kaše proizvode se od prirodnih sastojaka i dodatno su obogaćene sa 13 vitamina i 3 minerala, koji ne podležu termičkoj obradi, što im omogućava da sačuvaju sva svoja hranljiva svojstva. Žitarice obezbeđuju dobru prvu hranu, jer je u njima izvanredna ravnoteža ugljenih hidrata, proteina i masti. Kako su obogaćene gvožđem, predstavljaju važan deo bebine ishrane u uzrastu uvođenja dopunske hrane.

Nutrino mlekce su tečne žitne kaše, spremne za upotrebu, od mleka i žitarica, koje zbog obilja vlakana detetu daju osećaj sitosti. Idealno za konzumiranje i u kući i u pokretu, Nutrino mlekce je obogaćeno inulinom, koji povoljno utiče na imuni sistem i probavu, pa je mlekce idealan obrok tokom dana ili pred spavanje.

Neizostavni deo zdravih dečijih obroka su sokići, a Nutrino u svom asortimanu nudi sokiće od sočnog voća, pravljene po specijalnoj tehnologiji koja dozvoljava da se sačuva prirodni, slatki i voćni ukus. Nutrino sokići su dostupni u kartonskom TetraPak pakovanju, koje pruža bolju zaštitu od svetlosti.

Ono što smo zaključili je da najsavremenija tehnologija proizvodnje u ovoj domaćoj fabrici prevazilazi standarde u industriji dečije hrane, zbog čega mame mogu biti sigurne da izborom Nutrina, biraju bezbedne, prirodne i ukusne proizvode za svoje mališane.

Promo text