Faze roditeljstva

Uz ovaj trik beba će spavati kao da ste pored nje

Svaka mama s novorođenčetom zna koliko je nekad skoro nemoguće odvojiti bar trenutak za sebe. Međutim, jedna mama pronašla je rešenje i podelila svoje otkriće na društvenim mrežama

Uz ovaj trik beba će spavati kao da ste pored nje

Dok je njena beba spavala, ona je uspela da popije kafu i istušira se.
Na stomačić bebe koja spava nežno je položila gumenu rukavicu napunjenu mlakom vodom. Tako je beba osećala toplinu i bliskost drugog tela.

“Ovako drema već 20 minuta i još uvek nije shvatila da me nema. Dok se ne probudi, zaista imam vremena da popijem kafu”, napisala je ova majka iznad fotografije objavljene na fejsbuk stranici.

                 

Foto: print screen facebook page

Druge mame su ovim trikom bile oduševljene. 

Ovo je genijalno!”, “Moram to da isprobam!”, pisalo je u nekim komentarima.

Neke mame nisu mogle da poveruju da se toga nisu same setile. 

Ovo je trebalo da probam pre osam meseci”, napisala je jedna.

Osim toga, neki roditelji su odmah isprobali ovaj trik ili nešto slično tome, pa su podelili svoja iskustva i preporučili pamučne rukavice za rad u bašti punjene zagrejanom solju ili pirinčem.

A šta kažu pedijatri…

- Dodir i pokret su ono što beba apsolutno traži. Ideja je dobra, ali ja prednost dajem drugoj varijanti, jer guma nije prirodan materijal. Međutim, ako nemate pamučnu rukavicu, ispod gumene možete staviti pelenicu, važno je da ne bude direktno na bebinoj koži, kako vidimo na slici. Drage mame, ideja je dobra za kratko odvajanje, dok obavite ono što je potrebno, jer ćete se tako vratiti svojoj bebi srećniji i raspoloženiji, a to je ono što je njoj najpotrebnije - kaže dr Jelena Jovanović, pedijatar u specijalističkoj ordinaciji Bebologija.